Site pictogram Tilburgers.nl

Bouwinvest heeft AaBe-complex verkocht aan Rialto Vastgoedontwikkeling BV

AaBe overview ZW shopProjectontwikkelaar Bouwinvest heeft het AaBe-complex verkocht aan Rialto Vastgoedontwikkeling BV uit Den Bosch, zo maken beide bedrijven in een gezamenlijk persbericht vandaag bekend. Rialto is gespecialiseerd in winkelcentra, zo blijkt op de website van het bedrijf.

De aanleiding voor de verkoop door Bouwinvest is, dat beleggen in wijkwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen en in winkels op A1-locaties niet meer past binnen de huidige strategie van het investeringsbedrijf. Wel heeft Bouwinvest nog wel de karakteristieke monumentale schoorsteen van het complex gerestaureerd en ook is er al een onherroepelijke omgevingsvergunning afgegeven om met de verbouwing te kunnen beginnen.

Er wordt nu nog overleg gevoerd met de zittende winkeliers over de verhuizing van hun winkel naar een nieuwe locatie binnen het ‘Retailpark Tilburg AaBe’. De zittende winkeliers zijn Leen Bakker, Van Asten Babystore, Slaapgenoten, Pure Wood, Beter Bed, BeddenReus en MatrassenConcord. Bedrijven waarmee al een contract is getekend, zijn: JUMBO, Lidl, Blokker Tuin, Xenos, Big Bazar en Intertoys.

Wethouder Berend de Vries, verantwoordelijk voor de Piushaven en omgeving, reageert: “We hebben vertrouwen in Rialto Vastgoedontwikkeling B.V. als ontwikkelaar voor de locatie van het voormalige AaBe-complex. De uitvoering van deze plannen zijn weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied, waar grootschalige industrie plaatsmaakt voor nieuwe woningen en bedrijvigheid.”

Het streven is om eind 2013 te starten met de bouwwerkzaamheden, terwijl de huidige winkels aan de Wethouder Van Ierlantstraat open en bereikbaar blijven.

Mobiele versie afsluiten