Site pictogram Tilburgers.nl

Boyke Brand krijgt Tilburg Trofee

Boyke Brand ontving vandaag 10 december 2017 de Tilburg Trofee voor zijn jarenlange inspanningen voor het cultuuronderwijs in Tilburg. Locoburgemeester Marcelle Hendrickx reikte de Tilburg Trofee uit ter gelegenheid van het afscheid van Boyke Brand als directeur van Factorium Podiumkunsten. De uitreiking vond plaats in het Factorium, Koningsplein 11A in Tilburg.

Boyke Brand (64) is sinds 2008 directeur van Factorium Podiumkunsten. Factorium is een instelling voor
kunsteducatie met als werkgebied de gemeenten Tilburg en Goirle, gericht op zowel beginners als gevorderden, amateurs als toekomstige professionals. Er zijn mogelijkheden voor alle leeftijdsgroepen, van jonge kinderen tot senioren.

Factorium ontwikkelde zich onder leiding van Boyke Brand van een regionale
muziek- en dansschool met een regulier cursusaanbod tot een hedendaagse cultuurinstelling die bruist van de projecten en initiatieven.

Tegelijkertijd is de waarde van Factorium voor het onderwijs onder leiding van Boyke fors toegenomen. De afgelopen tien jaar heeft hij zich daarnaast bijzonder ingezet om de kwaliteit van cultuureducatie en participatie in Tilburg en de regio te vergroten. Hij heeft ervoor gezorgd dat er een hechtere verbinding ontstond tussen de professionals uit de cultuurwereld en dat de deelnemers steeds beter
aangesloten waren bij het onderwijs.

De verschillende partners konden elkaar op die manier inspireren en van elkaar leren, wat zorgde voor een stijging van de kwaliteit van het cultuuronderwijs. Hierdoor kregen ook steeds bredere doelgroepen de kans om actief deel te nemen aan kunst- en cultuurprojecten. Zo heeft hij er bijvoorbeeld voor gezorgd dat cultuureducatie beschikbaar was voor mensen met dementie. De samenwerking
in Tilburg onder leiding van Boyke Brand is op landelijk niveau meerdere malen als voorbeeld aangehaald.

Mobiele versie afsluiten