Site pictogram Tilburgers.nl

Boyke Brand neemt afscheid Factorium Podiumkunsten

Per 1 januari 2018 neemt directeur-bestuurder Boyke Brand afscheid van Factorium Podiumkunsten. Hij gaat met pensioen. Boyke Brand heeft bij zijn vertrek bijna 10 jaar het centrum van podiumkunsten geleid. Begin februari 2008 werd hij directeur van Factorium Podiumkunsten.

“Het besluit om met pensioen te gaan valt me zwaar aangezien ik me nog steeds met hart en ziel betrokken voel bij Factorium Podiumkunsten. Anderzijds zijn er mijn eigen wensen voor de toekomst. Ik blijf me uiteraard dit jaar ook met veel toewijding inzetten voor Factorium Podiumkunsten”,

Boyke Brand genoot zijn opleiding aan het Twents Conservatorium in Enschede. Na diverse functies te hebben vervuld in het onderwijs en de muziekwereld was hij van 1985 tot 1997 directeur van de streekmuziekschool Boxtel en omgeving. Daarna was hij van 1997 tot 2008 directeur van RICK in Weert.

Door het aangekondigde vertrek van directeur-bestuurder Boyke Brand is Factorium Podiumkunsten op zoek naar een opvolger. De intentie is dat deze persoon al op 1 oktober 2017 in dienst treedt. Ze zoeken hiervoor een persoon met een groot cultureel hart die een inhoudelijke en zakelijke visie als vanzelfsprekend weet te combineren en uit kan dragen. Iemand met ervaring binnen een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen de culturele sector. Er kan tot 2 april 2017 gereageerd worden op de vacature.

Factorium Podiumkunsten is een instelling voor kunsteducatie met als werkgebied de gemeenten Tilburg en Goirle. Ze bieden een groot scala aan lessen, cursussen en workshops op het gebied van de podiumkunsten: muziek (pop, jazz, wereldmuziek, licht en klassiek), dans, theater en musical. Daarnaast heeft Factorium Podiumkunsten een belangrijke podiumfunctie voor het hele culturele amateurveld. Ruim 6000 cursisten volgen jaarlijks één of meerdere cursussen. De wortels van onze organisatie liggen bijna anderhalve eeuw terug, in het jaar 1869.

Mobiele versie afsluiten