Site pictogram Tilburgers.nl

Bredaseweg komende 7 weken afgesloten

omleiding bredasewegVanwege werkzaamheden wordt de Bredaseweg vrijdag 21 maart om 19:00 uur afgesloten. Het werk om de weg te verdubbelen duurt 7 weken.

De Bredaseweg wordt vanaf de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg tot de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Om de duur van de overlast voor het autoverkeer te beperken, heeft de gemeente gekozen om de Bredaseweg tijdens de werkzaamheden volledig af te sluiten. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

Doorgaand autoverkeer richting het centrum wordt omgeleid via de via de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg, de Burgemeester Letschertweg en de A58.

Verkeer van en naar de Reeshof kan via de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg en de Burgemeester Letschertweg rijden.

De Bredaseweg is ook afgesloten voor doorgaand fietsverkeer. Fietsers worden omgeleid via de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg, Witbrantlaan Oost of West en de Reeshofweg. Alleen fietsers vanaf Tilburg Centrum die naar de rugbyclub of Amarant moeten, kunnen gebruik blijven maken van het tijdelijk fietspad aan de kant van Amarant.

De Bredaseweg wordt vanaf de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg tot aan de Burgemeester Letschertweg omgebouwd tot een weg met 2 x 2 rijstroken. De weg krijgt dezelfde uitstraling als het gedeelte tussen Baroniebaan en Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. Er komt één vrijliggend fietspad aan de zijde van de Reeshof. De Bredaseweg wordt over een totale lengte 3,5 km verdubbeld, inclusief 5 kruisingen met verkeerslichten. Op 2 plaatsen komen faunaduikers onder de weg, zodat kleine dieren veilig kunnen oversteken. Om de bomen te compenseren die vanwege deze werkzaamheden gekapt moesten worden, plant de gemeente op verschillende plaatsen in Tilburg nieuwe bomen.

Mobiele versie afsluiten