Site pictogram Tilburgers.nl

Bredaseweg vanaf 29 augustus zes weken afgesloten

De Bredaseweg is voor 6 weken afgesloten tussen de Burgemeester Letschertweg en de Reeshofweg vanaf 29 augustus 19:00 uur. De weg wordt verdubbeld naar twee rijbanen. De verdubbeling zorgt voor een betere bereikbaarheid van de Reeshof en het centrum. Hoe lang het werk duurt, hangt af van het weer. De planning is dat de werkzaamheden op 13 oktober om 06:00 uur klaar zijn. De kruising Bredaseweg-Reeshofweg – Oude Rielsebaan is gedurende deze periode ook afgesloten.

In november 2013 startte de werkzaamheden om de Bredaseweg te verdubbelen. Woningen aan de Bredaseweg blijven bereikbaar via een nieuwe parallelweg die aangesloten wordt op de Blommers. Fietsers, bromfietsers en scooters kunnen tijdens het werk naar het centrum of van en naar de Reeshof blijven rijden. Doorgaand verkeer richting het centrum wordt vanaf 29 augustus omgeleid via de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg, de Burgemeester Letschertweg en de A58. Verkeer van en naar de Reeshof kan via de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg en de Burgemeester Letschertweg rijden. Buslijn 128 moet omrijden. Meer informatie daarover op de website veolia-transport.nl.

De Bredaseweg krijgt verdubbelde rijbanen vanaf de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg tot aan de Burgemeester Letschertweg. Dit deel is 3,5 kilometer. Naast de weg komt een vrijliggend fietspad. Bij de Daniel de Brouwerweg wordt een kruispunt aangelegd, zodat verkeer veilig van en naar zorgcentrum Amarant kan rijden. Op twee plaatsen komen zogeheten faunaduikers onder de weg, die bedoeld zijn voor kleine dieren om over te steken. Voor de  verdubbeling van de Bredaseweg trok het vorige college 17,5 miljoen euro uit.

Meer informatie:
facebook.com/bredasewegtilburg
twitter.com/Bredaseweg013

omleidingen bredaseweg

Mobiele versie afsluiten