Site pictogram Tilburgers.nl

Brief van burgemeester Theo Weterings aan alle Tilburgers

Beste Tilburgers,

Theo Weterings – Foto: John Geerts

We zijn met z’n allen in een bijzondere situatie terechtgekomen. Onze bruisende stad is deze dagen wat minder bruisend. Scholen, kroegen, sportclubs, restaurants en kantoren: ze zijn (grotendeels) leeg. Omdat we te maken hebben met een onzichtbare dreiging, waartegen we onszelf en elkaar willen beschermen.

Als burgemeester leef ik allereerst mee met de mensen die direct getroffen zijn door het coronavirus: mensen in quarantaine, mensen die in het ziekenhuis liggen. Hun familieleden, die ook een stapje terug moeten doen en ondertussen hun geliefde minder mogen zien.

Extra inzet
Daarnaast denk ik aan alle beroepsgroepen die zich extra inzetten voor de direct en indirect getroffen mensen. De mensen in de zorg maar ook mensen die in het onderwijs of de kinderopvang werken, of in verzorgingstehuizen. Hen hebben we nu harder nodig dan ooit. Andere beroepsgroepen worden zelf getroffen door het virus: zij verliezen inkomsten omdat hun bedrijf moet sluiten of omdat medewerkers geen opvang hebben voor hun kinderen en daarom niet kunnen werken.

Ik begrijp dat er onzekerheid en zorg is. Er zijn veel vragen waar ook de overheid niet altijd een antwoord op heeft. Maar weet, dat er alles aan gedaan wordt om de gevolgen voor u te beperken. De maatregelen zijn ingrijpend en raken iedereen. Maar we nemen ze om erger te voorkomen, met de informatie die we op dat moment hebben.

Afstand houden
Waar ik tenslotte bij stil wil staan, zijn alle Tilburgers die hun verantwoordelijkheid nemen. Die thuisblijven omdat ze verkouden zijn, die afstand houden en even niet op bezoek gaan bij opa en oma. En er zijn veel Tilburgers die nog een stapje verder gaan: die bij zieke buren een pannetje soep voor de deur zetten. Die een appgroep starten voor hulp in de wijk. Die kinderen opvangen van vrienden als zij naar hun werk moeten. Dat is wat mij als burgemeester eens te meer trots maakt op Tilburg en vooral op Tilburgers. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij en samen komen we hier doorheen.

Blijf goed voor jezelf zorgen en zorg goed voor elkaar.

Theo Weterings
Burgemeester van Tilburg

Meer informatie over de Coronacrisis en de gevolgen voor Tilburg, is te vinden op de Coronapagina op de website van de gemeente Tilburg. Daar kunt u ook informatie vinden over de initiatieven in de stad en waar u terecht kunt voor hulp.

Mobiele versie afsluiten