Site pictogram Tilburgers.nl

Brug Oisterwijksebaan weer teruggeplaatst

2015-10-10 2301 Draaibrug Wilhelminakanaal Oisterwijksebaan Hoevense kanaaldijk ReparatieZaterdag 10 oktober is de draaibrug in het Wilhelminakanaal ter hoogte van de Oisterwijksebaan weer teruggeplaatst na een onderhoud van meer dan een maand.

Daarvoor waren twee kranen de hele dag bezig, en was de Hoevense Kanaaldijk voor alle verkeer afgesloten.

051 1510 Sportkanaal Wilhelminakanaal BordenDe manifestatie ‘Sportkanaal’ ondervond hierdoor hinder. Door de blokkade waren alle fietsers en voetgangers genoodzaakt de omweg te nemen door de Moerenburg via de Zonderlokstraat en de Broekstraat.

Ook de voetbalclubs Longa en Were Di en roeivereniging Vidar ondervonden veel hinder van de afsluiting.

Maandag 12 oktober om 06:00 uur moet alle verkeer weer normaal zijn en zijn alle werkzaamheden afgerond.

2015-10-10 2307 Zonderlokstraat Moerenburg Fietser MaisRijkswaterstaat verving bij de brug in de Oisterwijksebaan de asfaltlaag en leuningen en de draaibrug werd opnieuw geverfd. Het brugdeel werd compleet gedemonteerd en verplaatst naar een fabriekslocatie.

De brug was drie weken afgesloten, van vrijdag 11 september 19.00 uur tot maandag 12 oktober 06.00 uur. In totaal knapt Rijkswaterstaat 26 bruggen en sluizen op in Brabant. Hierdoor wordt de levensduur van de objecten verlengd en hebben ze de komende tien jaar geen groot onderhoud meer nodig. Het onderhoud aan de objecten draagt daarnaast bij aan een goede en veilige doorstroming van scheepvaart- en wegverkeer. Eind van het jaar moeten alle bruggen en sluizen weer helemaal zijn opgeknapt.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verwijderen van roest en het verven van brugonderdelen en leuningen. En de bruggen krijgen een nieuwe asfaltlaag. Ook vervangt Rijkswaterstaat de bewegingsinstallaties en afsluitbomen van sommige objecten. De werkzaamheden worden geclusterd, zodat de bruggen maar één keer afgesloten zijn. In Tilburg waren al eerder de Trappistenbrug, brug Enschotsebaan, brug Heikantsebaan en brug Bosscheweg aan de beurt. Daarvoor worden het komende half jaar nog resterende werkzaamheden uitgevoerd.

 

Mobiele versie afsluiten