Burgemeester Noordanus doet beroep op hondenbezitters

Onlangs hebben 13.600 hondenbezitters een brief ontvangen van burgemeester Peter Noordanus. In deze brief, die eveneens is gepubliceerd op de Facebook-pagina van ‘Taskforce Tilburg Veilig’, verzoekt hij alle hondenbezitters om tijdens het uitlaten van de trouwe viervoeter extra alert te zijn op verdachte situaties in de buurt en te melden als er afwijkende dingen gebeuren. 

“Wij verwachten niet dat u ‘de held’ gaat spelen, maar hopen dat we kunnen rekenen op uw opmerkzaamheid als u uw hond uitlaat. Ziet u iets verdachts, bel dan altijd 112. Bijvoorbeeld wanneer een onbekend persoon in de tuin van de buren staat, vreemde personen die aan auto’s rommelen of verdachte personen die rondhangen op straat of foto’s maken van woningen. Uw melding leidt tot actie! Ga in géén geval zelf op verdachte situaties af als dit uw eigen veiligheid in gevaar kan brengen.” aldus de burgemeester.

 

Beste hondenbezitter,

Als burgemeester van Tilburg vraag ik u om samen ‘onze’ stad veilig te houden. Veiligheid is van ons allemaal en ook u kunt hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Met het buurtpreventieproject ‘Waaks’ betrekken we hondenbezitters in de aanpak van criminaliteit.

Buurtpreventieproject Waaks
‘Waaks’ is een samenwerkingsverband van politie, gemeente en hondenbezitters. Het project heeft het doel om de veiligheid in de wijk te verhogen en criminaliteit tegen te gaan.

Wat verwachten wij van u?
Wij verwachten niet dat u ‘de held’ gaat spelen, maar hopen dat we kunnen rekenen op uw opmerkzaamheid als u uw hond uitlaat. Ziet u iets verdachts, bel dan altijd 112. Bijvoorbeeld wanneer een onbekend persoon in de tuin van de buren staat, vreemde personen die aan auto’s rommelen of verdachte personen die rondhangen op straat of foto’s maken van woningen.
Uw melding leidt tot actie! Ga in géén geval zelf op verdachte situaties af als dit uw eigen veiligheid in gevaar kan brengen.

Wilt u een melding doen?
112 Politie (spoed, verdachte situatie, levensbedreigende situaties, slachtoffer of getuige bij misdrijf)
0900-8844 Politie (geen spoed)
0800-7000 Als u anoniem informatie wilt geven over crimineel gedrag. Bijvoorbeeld als u de dader kent, of als de dader u mogelijk kent.

Wat kunt u van de politie verwachten
• Een melding leidt tot actie! Heeft u het idee dat dit niet zo is geweest, laat het ons dan weten!
• Bij levensbedreigende en verdachte situaties is de politie doorgaans binnen 10 minuten ter plaatse.
• U wordt tenminste twee keer per jaar middels een nieuwsbrief, op de hoogte gehouden van bijzonderheden met betrekking tot de veiligheid in uw woonomgeving.

Tips voor een goede melding
Geef zo mogelijk een gedetailleerd signalement, dit verhoogt de pakkans:
• Man/vrouw, huidskleur, leeftijd, lengte, postuur, haardracht, kleding, etc.
• als u de verdachte(n) weg ziet gaan, let dan op de loop- of rijrichting, of kenmerken van een eventueel voertuig waaronder het kenteken.

Nogmaals dank voor uw deelname.

Met vriendelijke groet,

P.G.A. Noordanus

Burgemeester Tilburg.

 

waaks-475

Daar mag dan wel een compensatie van de hondenbelasting tegenover staan. Voor wat hoort wat en in Tilburg is die al onevenredig hoog ten opzichte van andere gemeenten 🙂

Geef een reactie