vrijdag 19 juli 2024

4 gedachten over “Burgers, kunstenaars, hoogleraren en ondernemers tegen verbouwing Stadhuis

  1. de gemeente wil de leegstand aanpakken door meer winkels te bouwen, goedkopere huren?, zodat de bestaande vastgoedmaatschapijen hun huren wel omlaag moeten doen. (?)
    de gemeente weet donders goed dat leegstand in stand wordt gehouden door het aantrekkelijke fiscale voordeel. een vastgoedmaatschappij heeft natuurlijk meerdere BV’s, als in 1 BV verlies wordt geleden door bijv. leegstand van een groot kantoorkomplex (bijv. stadskantoor 3) en laat die huur gewaardeerd zijn op zeg maar iets van 250.000, euro per jaar,
    dan hebben zij voor de andere BV’s een compensabel verlies van 250.000,-. Ze zouden wel gek zijn om de huurprijs naar beneden te doen voor zeg maar 150.000,- euro, daar inkomstenbelasting over te moeten betalen en alle kosten van onderhoud. DAAROM gaan de huurprijzen niet omlaag! Ook niet als de gemeente winkels bij bouwt!

  2. Precies wat Pebiit hierboven zegt! Waarom alleen berichten over de tegenstanders van de verbouwplannen?? Dat gebouw is spuuglelijk! Persoonlijk had ik liever gezien dat ze het plat gegooid hadden. En er een mooie nieuwbouw zou komen, die beter bij de stijl van het paleis raadhuis past! Deze renovatie van bijna €75,- is echt een belachelijke geldverkwisting.

    En dat er zoveel bomen voor moeten wijken, ben ik op tegen. Maar die fantasieloze grijze doos zal er een stuk beter uit zien, met een nieuw en fris jasje!

  3. Waarom lees ik alleen maar berichten over tegenstanders? Ik heb er geen enkele moeite mee. Het stadskantoor is foeilelijk. Dat was in de zeventiger jaren rond de bouw van dit gedrocht de mening van half Tilburg. Cees de sloper werd verketterd na de sloop van het oude raadhuis en omgeving en de nieuwe invulling. De mening van al die ondernemers is uit puur economische motieven dus daar til ik niet zo zwaar aan. Bang voor hun eigen omzet. Laten die er zelf maar eens voor zorgen dat die 33% daling van centrum bezoek verandert. Lijkt me toch hun schuld met zo’n oninteressant winkelaanbod. Een paar publiekstrekkers zijn zeker op z’n plaats.

  4. Een plan te dwaas voor woorden! Bewust zo in elkaar georkestreerd dat het nog moeilijk valt te ontrafelen! Wel met loze politieke woorden, maar gezien de inmiddels genomen besluiten in de praktijk haast onmogelijk (camel-nose procedure)! De transparantie is dus ver zoek, evenals de betrouwbaarheid (vertrouwelijke behandelingen)! De politiek onwaardig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *