Site pictogram Tilburgers.nl

Carnaval in Kruikenstad 2013

Morgen barst het carnavalsfeest los in Tilburg. Vijf dagen lang feesten in Kruikenstad! Een overzicht van wat, waar en wanneer.

Kroegendwèèltocht

De onofficiële aftrap van Carnaval in Kruikenstad is op vrijdagavond met de Kroegendwèèltocht. Voor duizenden carnavalsvierders is het uitgegroeid tot hun favoriete start van carnaval. Het feest speelt zich niet alleen in de kroegen af, maar ook op straat. Op podia langs de route blazen orkesten de sfeer erin terwijl de carnavalsvierders zoveel mogelijk buttons proberen te verzamelen van de deelnemende Kruikenkroegen.

Opwèrmuurke en Inhoal

De Inhaol wordt ingeluid door het Opwèrmuurke: De carnavalsvierders warmen zich in de Stadhuisstraat gezamenlijk op voor de officiële start van Carnaval. Vanaf 12.30 uur brengen orkesten het publiek in de gezellige carnavalssfeer en natuurlijk gebeurt dit onder het genot van een Schrobbelèrke. Na een uurtje opwarmen nodigen de voorzitters van de Carnavalsstichting Tilburg en de Optochtcommissie het publiek rond 13.30 uur uit om gezamenlijk de Prins op te halen van het Centraal Station. De inhaol is de officiële start van Carnaval. Alle kruikinnen en kruiken halen de Prins van Kruikenstad op het station op en gaan samen met hem de sleutel van de stad halen waarna de kruikenzeiker op zijn sokkel kan worden gezet. Onder muzikale begeleiding zal een bonte stoet via de Oude Markt, Nieuwlandstraat en Stationsstraat naar het station gaan.  Vanaf 16.30 kan iedereen Prins Joost d’n Irste persoonlijk veel plezier voor het komende carnaval toewensen tijdens het Haandeschudde in Popcentrum 013

Fist@Heuvel

De Heuvel wordt omgetoverd tot de grootste overdekte kroeg van Kruikenstad. Fist@Heuvel is deze zaterdagavond “the place to be” voor de echte carnavalsvierders! Zingen, dansen en springen op de muziek van – DJ Daan Geeven, Tim Schalkx en  Arjon, waarna enkele knallende artiesten optreden.

Opstoet

Hèt hoogtepunt van Carnaval is d’n Opstoet op Carnavalszondag. Na het startsein van de voorzitter van de Optochtcommissie beweegt een lang lint van orkesten, carnavaleske voertuigen en kleurig uitgedoste mensen zich urenlang voort door de straten van Kruikenstad.

Kruikenbruiloft

Traditiegetrouw vindt op carnavalsmaandag de Kruikenviering plaats welke wordt geleid door kapelaan Karel Loodts en muzikaal omlijst door koor Muzemento. Deze dienst begint om 12.45 uur in de St. Josephkerk op de Heuvel. Deze dienst wordt op dinsdag 12 februari (carnavalsdinsdag) uitgezonden op Omroep Brabant om 11.00u.

Kruikenbruiloft
Kruikenpaar Eske Kèès en Gerrit Heej ze mar al te Gèère gaan zich op de carnavalsmaandag in het onecht verbinden op d’n Korte Heuvel. Om al hun harde werk voor hun goede doel, de stichting ALS, te belonen zou het leuk zijn wanneer u ook getuige bent van deze carnavaleske bruiloftsdag.

Kaajbaandefist

Op carnavalsmaandag 11 februari is het weer de beurt aan de beste carnavalsorkesten van Kruikenstad en omstreken om u te vermaken met spetterende live optredens op de Korte Heuvel. De orkesten beginnen om 15:00 uur en zullen pas stoppen om te eten rond 18:30.

Tjeukefist

Groot feest voor de kleinsten. Tjeuke en zijn vriendjes vieren het derde Tjeukefist in Poppodium 013 en willen alle kleine Kruiken en Kruikinnen vanaf 14.00 uur uitnodigen op dit feestelijke evenement. Kaartjes zijn aan de deur te halen voor € 4,50. Naast vele leuke activiteiten voor de kleinsten zal het One Two Trio met hun kindershow optreden.

Kruikenstad in koor

Kruikenstad in Koor (KIK) is hét evenement voor de zingende carnavalsvierder. Op maandagavond 11 februari 2013 trekt heel Kruikenstad naar de Heuvel om vanaf 20:00 uur een groots en gezamenlijk carnavalsconcert te beleven. Tijdens dit evenement speelt een speciaal voor de gelegenheid samengesteld “Kruikenstad in Koor Harmonieorkest” bekende Nederlandse liedjes. Tevens hebben we Arie Ribbens, Mike en Colin, Jurgen Jonkers, Rogier van Bossum en Rogier van de Ven op het podium staan.

 

Kènderstoet

Met het oplaten van de ballonnen van de traditionele ballonwedstrijd wordt het startsein gegeven voor de de Kènderstoet. De Kènderstoet start om 13.30 uur op het Willemsplein om via het Stadhuistraatje, de Oude markt en de Heuvelstraat de finish op de Heuvel te bereiken.

Boeliekroeliefist

Het Boeliekroeliefist zingt & swingt! Voor iedereen van héél jong tot héél oud en alles er tussenin vanaf 15.00u gaat op het Piusplein het dak er af en kan jong en oud genieten van optredens van o.a., Keet!, Retteke Tag Team en Virus

Et Sebiet


Al vanaf 22.00 uur bereidt de Heuvel zich voor op het emotionele afscheid van Carnaval 2013. Diverse carnavalsorkesten komen een laatste keer spelen en de Heuvel is overdekt, dus het wordt gezellig met elkaar!

 

Mobiele versie afsluiten