Site pictogram Tilburgers.nl

Carnavalsstichting Tilburg schrapt alle activiteiten komend carnavalsseizoen

In verband met de steeds verslechterende situatie omtrent de coronapandemie heeft Carnavalsstichting Tilburg besloten om alle carnavalsactiviteiten voor komend seizoen te schrappen. Er zal dus niet meer gezocht worden naar alternatieven. De livestream op Elf-Elf komt te vervallen en er zal ook geen Prins en Raad van Elf gepresenteerd worden.

De afgelopen weken heeft de Carnavalsstichting met man en macht geprobeerd om alternatieven te bedenken om haar primaire taak, het bevorderen en organiseren van een geschikte viering van openbaar Carnaval in Kruikenstad, uit te voeren. De stichting is nu tot de conclusie gekomen dat de gezondheid voor bezoekers van carnavalsactiviteiten en overige Tilburgers niet voldoende gegarandeerd kan worden.

Rolph Dols, wethouder evenementen van de gemeente Tilburg:
“We leven in een tijd waarin we iedere dag met een nieuwe werkelijkheid te maken hebben. Niemand kan in de toekomst kijken. We zien de dilemma’s waar de Carnavalsstichting Tilburg voor staat en hebben respect voor het besluit dat is genomen.”

Patrick Dewez, voorzitter van Carnavalsstichting Tilburg:
“Een moeilijk besluit in een periode waarin we juist allemaal uitkijken naar een mooi carnavalsfeest. Graag wil ik iedereen bedanken voor de positieve en hartverwarmende reacties in de afgelopen weken. Ook dank aan onze partners, die er alles aan wilden doen om Carnaval in Kruikenstad toch door te laten gaan. Het is goed om te weten dat ook zij achter dit besluit staan. Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Een toekomst waarin we samen én gezond heel Tilburg opnieuw groen-oranje laten kleuren.”

Mobiele versie afsluiten