Site pictogram Tilburgers.nl

CDA en D66 stellen vragen over Kaapstad en Lustwarande

Kaapstad op Pieter Vreedeplein, de pitch-colored-sand van de Pool Adam Kalinowski Foto: John Geerts

Raadsleden Ton Gimbrère (CDA) en Bas Verberk (D66) zijn onder de indruk van de recente afleveringen van de evenementen Lustwarande in de Oude Warande en Kaapstad in de Binnenstad, waarin kunst in de openbare ruimte de hoofdrol heeft. En daar staan zij niet alleen in.

Ook landelijk zijn er lovende kritieken; de Lustwarande krijgt in de recensie van de Volkskrant 4 sterren van de 5. En minder lovende: 2 van 5 ‘stippen’ in het NRC.  En de JA-betoging van de Tilburg Cowboys, te zien en te horen tijdens Kaapstad, haalde de uitzending van Jinek.

Lustwarande 2019  Sarah Lucas en Florian Kevin  Foto:  John Geerts

Daarom vragen de raadsleden aan het college van B&W (Burgemeester en Wethouders) of het niet mogelijk is om enkele van deze tijdelijk geplaatste kunstwerken voor langere tijd te behouden in de stad.

Kunst en cultuur trekken extra veel bezoekers naar de stad, wat goed is voor de Tilburgse ondernemers.

Bovendien heeft het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) onlangs berekend dat cultuur voor 3,7% bijdraagt aan de economie. Dat iets minder dan de bijdrage van de bouwnijverheid (4,1%) maar meer dan de bijdrage van landbouw, bosbouw en visserij (1,6%).

Overigens zou het college nog met een voorstel komen voor de ontwikkelingen en het onderhoud van kunt in de openbare ruimte. Al in december 2018 is dit toegezegd, maar het laat vooralsnog op zich wachten.

Mobiele versie afsluiten