Site pictogram Tilburgers.nl

CDA-leden verzoeken om ondersteuning Manifest

CDA-leden vragen om ondersteuning Manifest.

Nu de Haagse formatiegesprekken achter gesloten deuren nog steeds gaande zijn en niemand een idee heeft waar dit toe zal leiden, maken diverse CDA-leden zich zorgen over de koers van hun partij. Veel van hen zien een samenwerking of ‘gedoogconstructie’ zoals nu in de maak, niet zitten en vragen zich af of hun beginselen nog wel veilig zijn.

Een groep van 44 CDA-leden is hierom bij elkaar gaan zitten en heeft een manifest opgesteld, met de titel: “Wij staan voor onze grondrechten”. In dit manifest nemen de CDA-leden nadrukkelijk stelling tegen regeringssamenwerking met de PVV van Geert Wilders. Het Manifest staat online en is te vinden op www.wijstaanvooronzegrondrechten.org. Het Manifest is in de eerste plaats bedoeld voor CDA-leden, maar reacties en steun van anderen worden ook erg gewaardeerd. De groep hoopt dat veel CDA-leden het Manifest zullen ondertekenen.

Uit navraag bij de Tilburgse afdeling van het CDA blijkt echter, dat de afdeling het manifest niet zal steunen. Steunfractielid David Hoffenkamp: “Het CDA Tilburg wil een eventueel minderheidskabinet graag op inhoudelijke punten beoordelen, zoals het CDA landelijk ook doet. Wij zullen onze leden niet oproepen dit manifest te ondertekenen. Echter staat het elk lid natuurlijk vrij dit wel te doen, maar wij zullen hier als afdeling geen steun aan verlenen.”

Dat CDA-leden zich daar niks van aantrekken wordt inmiddels duidelijk; vandaag tegen 17.00 uur meldt de website ‘Wij staan voor onze grondrechten’: “Laatste update: 333 betrokken CDA-leden hebben ondertekend. Door de overweldigende reacties lopen we achter bij het bijwerken.” Onder de ondertekenaars zijn opmerkelijk veel (oud-)bestuurleden en (oud-)politici, maar eveneens geestelijken en hoogleraren. De volledige lijst van ondertekenaars is hier te bekijken.

Mobiele versie afsluiten