Site pictogram Tilburgers.nl

Centraal Station gedeeltelijk afgesloten

Station in Tilburg

Vanaf afgelopen maandag is de hal van het Centraal Station in Tilburg tijdelijk afgesloten. Al eerder verhuisden de winkels die zich in de stationshal bevonden naar een tijdelijke buitenruimte op het stationsplein. De perrons blijven via de oude voetgangersonderdoorgang bereikbaar.

Reden voor de grondige verbouwing van het Centraal Station is om plaats te kunnen maken voor de nieuwe stationspassage. Deze passage, die aan de noordzijde van het station wordt voorbereid, zal tijdens de herfstvakantie op een indrukwekkende wijze onder het station worden geschoven. Hierdoor rijden er in de herfstvakantie, van 18 oktober tot en met 23 oktober 2014, geen treinen van en naar Tilburg.

De totale verbouwing van het Centraal Station zal pas in 2016 geheel klaar zijn. De nieuwe passage van station Tilburg zal al eind 2015 voor alle reizigers open gaan en wordt bijna 42 meter breed. Dat is inclusief de ruimte voor winkels en voorzieningen, die alle in de passage worden opgenomen. De passage bestaat uit twee gebieden: een deel is openbaar terrein dat fungeert als verbinding tussen Spoorzone aan de noordzijde en de binnenstad aan de zuidzijde, een ander deel geeft toegang tot de perrons. Er komen liften en roltrappen naar ieder perron, zodat iedereen straks zelfstandig kan reizen.

In 2013 startte de verbouwing van station Tilburg. Deze animatie geeft een indruk van hoe het station eruit komt te zien. De voorpleinen zijn een eerste ontwerp en worden nog verder aangepast. Meer informatie over de verbouwing van station Tilburg: http://www.prorail.nl/projecten/station-tilburg

 

Mobiele versie afsluiten