Site pictogram Tilburgers.nl

Chinese delegatie bezoekt Midden-Brabant

Cover AeroparcDe regio Midden-Brabant is dinsdag 3 en woensdag 4 maart bezocht door een Chinese delegatie uit Changzhou, de zusterstad van Tilburg.

Een Tilburgse afvaardiging was in oktober vorig jaar in Changzhou. Tijdens die handelsmissie is een samenwerkings- overeenkomst getekend tussen Gate2 en Changzou Aviation Industrial Park. Als gevolg bracht nu een Chinese delegatie een bezoek aan Midden-Brabant.

Het gezelschap bezocht Gate2 in Gilze Rijen en de bedrijven Chromalloy in Tilburg en Refitech in Waalwijk. De tweede dag stond in het teken van het seminar Doing Business in The Chinese Aviation Industry. Bedrijven uit Nederland kregen tips over de kansen in de snelgroeiende Chinese luchtvaartindustrie.

erikderidder-posterDe Tilburgse wethouder Erik de Ridder (economie): “Nederland en China hebben vorige maand een samenwerkings- overeenkomst getekend op het gebied van de luchtvaart. Doordat de Chinese overheid het verdrag heeft gesloten gaan er nu deuren open die anders gesloten zouden blijven. Dat biedt mogelijkheden voor Gate2 en de bedrijven die werkzaam zijn in de luchtvaartindustrie in Midden-Brabant.”

In 2015 vertrekt er een ambtelijke delegatie naar Changzhou. Het doel is om de relatie met de Foreign Affairs Office van Changzhou en het Netherlands Business Support Office te versterken en uit te bouwen. Mocht het Tilburgse bedrijfsleven interesse hebben dan behoort ook het organiseren van een handelsmissie tot de mogelijkheden.

Mobiele versie afsluiten