Site pictogram Tilburgers.nl

Chinook komt aan in Gilze-Rijen voor wereldwijde opleiding

Sinds begin januari is een speciaal voor onderhoudstrainingen geprepareerde Boeing CH-47 Chinook helikopter onderweg naar Gilze-Rijen. Vandaag, op maandag 23 januari is de aankomst gepland. De helikopter wordt ingezet bij internationale opleidingsprogramma’s die gegeven worden bij het Rotary Wing Training Center (RWTC), een trainingscentrum van de World Class Aviation Academy en Gate 2.

Boeing heeft zijn wereldwijde trainingsprogramma voor onderhoud aan de Chinook verhuisd naar het nieuwe trainingscentrum RWTC om internationale Chinook technici de kans te bieden dichter bij huis te trainen: kwalitatieve trainingen tegen een beter betaalbare prijs. De eerste opleidingen staan gepland om in maart te starten.

Het RWTC is gevestigd op het terrein van Gate 2, het nieuwe Aerospace and Maintenance Cluster van Midpoint Brabant, pal tegenover de luchtmachtbasis Gilze-Rijen. De gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant zijn de belangrijkste sponsoren in dit sociaal innovatieve programma van regionale samenwerking.

Koninklijke Saan is ingehuurd om de complete verhuizing van de Chinook trainingshelikopter en het bijbehorende instructiemateriaal te verzorgen. Begin januari is al het materiaal in Baltimore aan boord van een vrachtschip gezet. Midden januari komt de trainingshelikopter aan in Amsterdam en wordt vervolgens op een speciale dieplader gehesen, waarna het wegtransport naar Gilze en Rijen plaatsvindt. Ten slotte wordt de helikopter op maandag 23 januari in de avonduren de hal in gehesen en uitgepakt.

Mobiele versie afsluiten