Site pictogram Tilburgers.nl

Cinekid MediaLab Festival komt naar Social Innovation Week

Cubiss uit Tilburg (en Sittard) organiseert in samenwerking met Cinekid tijdens de Europese Social Innovation Week het MediaLab Festival in de Hall of Fame in de Spoorzone, op dinsdag 20 en woensdag 21 september.

Het MediaLab Festival is een interactieve, soms digitale speeltuin met de nieuwste games en apps, virtual reality installaties, eigenwijze robots, 3D werelden en ‘knuffeldrones’. De installaties op het Festival bieden kinderen op speelse wijze een kijkje in de mediarijke wereld. Het MediaLab Festival staat in het teken van het verrijken van de onderwijspraktijk met nieuwe technieken en media. Het is de plek om leerlingen en leerkrachten van groep 5 tot en met 8 te inspireren en te verwonderen.

children-1311506_960_720 kinderen computerHoewel het MediaLab zich met name richt op basisschoolkinderen en hun leerkrachten, zijn alle geïnteresseerden van harte welkom om te komen kijken. Aangezien schoolklassen met name in de ochtend en in de dinsdagmiddag komen, is het aan te raden om een bezoek te brengen op woensdagmiddag.

Ingrid de Jong, Adviseur Educatie en Projectleider Mediawijsheid bij Cubiss: “We zijn ontzettend trots dat we dit festival naar Brabant hebben gehaald. Leerlingen en leerkrachten ontdekken hier hoe het klaslokaal van de toekomst eruit kan zien. Het MediaLab Festival laat de meerwaarde van ICT, techniek, mediawijsheid en dus de 21e-eeuwse vaardigheden zien. Bezoekers ervaren zelf hoe nieuwe technieken en media de onderwijspraktijk verrijken en dat dit best eenvoudig is. Met workshops en verschillende (virtual reality) installaties puzzelen, programmeren en klooien de bezoekers volop!”

In de Hall of Fame in de Spoorzone kunnen leerkrachten en leerlingen de nieuwste leerzame games en apps ontdekken, bouwen ze samen een eigenwijze robot en leren ze over ‘stop motion animatie’. Het festival wordt versterkt door de MakersBuzz van Cubiss. In deze bus staat het maakonderwijs centraal en wordt binnen de thema’s programmeren, maken, media en spel, de nieuwsgierigheid van kinderen gewekt. Een 3D-ontwerp maken of zelf robots besturen, lasersnijden of vliegen met een drone.

smartphone-1446555_960_720Leerkrachten, onderwijsspecialisten, leesconsulenten van de Brabantse bibliotheken, docenten van de pabo’s en hun studenten kunnen zich bovendien inschrijven voor een gameworkshop, geïnspireerd op de schilder Jeroen Bosch of een maakworkshop waarin knuffelbare drones centraal staan.

Cubiss wil dat iedereen actief, veilig en bewust kan meedoen in onze mediarijke samenleving. Om dat te bereiken verbindt Cubiss scholen, samenwerkingspartners en doelgroepen in Noord-Brabant met elkaar. Cubiss adviseert en ondersteunt organisaties die zich gesteld zien voor vraagstukken op het gebied van lezen, leren en informeren.

Mobiele versie afsluiten