Site pictogram Tilburgers.nl

Collectieve zorgverzekering voor minima

ZorgverzekeraarsTilburgers met een laag inkomen moeten goed verzekerd zijn tegen zorgkosten. Dat vindt de gemeente Tilburg belangrijk. Daarom heeft ze een collectieve zorgverzekering afgesloten met CZ en VGZ. Wie een inkomen heeft tot 130 procent van het minimum en weinig vermogen, kan gebruikmaken van deze verzekering.

Naast de collectiviteitskorting van CZ of VGZ, betaalt de gemeente Tilburg een deel van de premie aan de zorgverzekeraar. Meedoen betekent dus minder betalen voor meer zorg. De twee verzekeraars bieden beide 3 zorgpolissen aan. De dekking en vergoeding verschilt per pakket. Er is zelfs een pakket voor mensen met hoge zorgkosten, die ieder jaar het eigen risico opmaken.

In dit zorgpakket is het eigen risico inbegrepen, zodat achteraf geen rekening meer volgt. Wie vragen heeft over de collectieve zorgverzekering of hulp kan gebruiken bij de aanvraag, is welkom bij een informatiebijeenkomst. Die is op donderdag 8 december 2016 in de raadzaal van de gemeente. Er is een bijeenkomst van 10 tot 12 uur en een van 13 tot 15 uur. De gemeente Tilburg vraagt belangstellenden om een legitimatiebewijs mee te brengen van henzelf, partner en eventuele kinderen. Dit is nodig voor de aanvraag van de zorgverzekering.

Voorwaarden collectieve zorgverzekering

verzekering-collectief

Op de pagina Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM) zijn de vergoedingen, premies en gemeentelijke bijdrage per zorgpolis met elkaar te vergelijken. Ook de voorwaarden zijn te bekijken op het web. Bellen naar 14 013 is eveneens mogelijk. Aanvragen en overstappen kan tot en met 31 december via gezondverzekerd.nl.

 

Mobiele versie afsluiten