Site pictogram Tilburgers.nl

‘Color the City’ wordt omgedoopt in ‘Callenge the City’

In 2017 wordt er geen nieuwe editie meer georganiseerd van ‘Color the City’. Het evenement wordt omgedoopt in  ‘Challenge the City’. In plaats van rondrennen tussen de felle kleurtjes wordt dit jaar gekozen voor een ‘Urban Run’.

Doordat de inschrijvingen voor de ‘Color Run’ in 2016 ver achter bleven op die van het jaar daarvoor en nu ook nog blijkt dat sommige kleurpoeder schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Dit heeft de organisatie van de Tilburgse ‘Color Run’ het ertoe doen te besluiten om een nieuw evenement te organiseren:  ‘Challenge the City’. Op zaterdag 17 juni 2017 zullen de deelnemers door verschillende bekende Tilburgse gebouwen gaan rennen. Daarnaast zijn er op de route ook verschillende obstakels die overbrugd moeten worden. De ‘Urban Run’ wordt daarna afgesloten met een groot festival op het Piusplein.

“Soms moet je wat nieuws bedenken, dat houdt het leuk.” vertelt Shawn Vos van de organisatie. Overigens “Het kleurpoeder dat wij gebruikten, werd wél getest. Hieruit is nooit gebleken dat het onveilig of slecht voor de gezondheid zou zijn.” legt Vos uit.

De kleurpoeder die men in Tilburg gebruikte tijdens de ‘Color Run’ zijn op basis van natuurlijk gekleurd maïszetmeel en bakpoeder én is geheel biologisch afbreekbaar. Echter deze fijnstofpoeders kunnen toch leiden tot luchtwegklachten en irritatie aan de ogen en huid. Sommige kleurpoeders zouden zelfs explosief en brandbaar kunnen zijn. volgens het RIVM.

 

 

 

Mobiele versie afsluiten