Site pictogram Tilburgers.nl

Commissaris Van de Donk richt bij afscheid fonds voor jonge kunstenaars op

Wim van de Donk – Foto: John Geerts

Na elf jaar vertrekt Wim van de Donk (Veghel 1962) als Commissaris van de Koning in Noord-Brabant. Bij zijn afscheid heeft hij een fonds opgericht om jonge kunstenaars met een stipendium te ondersteunen. Van de Donk wil jonge Brabantse kunstenaars de kans geven om hun visie en hun vak te verdiepen en daar anderen deelgenoot van maken bij hun blik op Brabant.

Hij vraagt iedereen die blijk wil geven van waardering voor zijn werk als commissaris een bijdrage te storten in het fonds. De teller staat inmiddels op bijna 4900 euro. Het fonds is ondergebracht bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Van de Donk is voorzitter van de afdeling Noord-Brabant.

Op 25 september 2020 neemt Van de Donk officieel afscheid van het provinciebestuur. Twee dagen later is er een afscheidsprogramma waar onder andere acteur Frank Lammers en historicus René Bastiaanse hun medewerking aan verlenen. Vanwege covid-19 is het geen publieke bijeenkomst, maar Omroep Brabant doet er rechtstreeks verslag van op tv.

Wim van de Donk gaat in oktober 2020 aan de slag als rector magnificus van de Universiteit van Tilburg. Hij was al aan deze universiteit verbonden als hoogleraar bestuurskunde. Van de Donk wordt opgevolgd door Ina Adema.

Mobiele versie afsluiten