Site pictogram Tilburgers.nl

Commissie stelt discussie over XL-supermarkt ‘Stappegoor’ opnieuw uit

Discussie over XL-supermarkt in Stappegoor opnieuw uitgesteld

Drie weken nadat in een discussie in de commissie ‘Fysiek’ over de Korvelseweg ook het plan ‘Stappegoor’ ter sprake kwam, stond dit onderwerp opnieuw op de agenda van deze raadscommissie. Pijnpunt in het plan ‘Stappegoor’ is het voornemen om een XL-supermarkt in deze wijk te bouwen, wat door verschillende partijen in de stad gevreesd wordt.

Onder ander de ondernemers federatie Tilburg (OFT), die onderzoek heeft laten doen naar de gevolgen van een extra grote supermarkt aan de rand van de stad voor winkelcentra in de omgeving. Het resultaat staat beschreven in het rapport ‘XL in de periferie’ van Panteia. Dit rapport is hier te downloaden. Maar ook projectontwikkelaar Bouwinvest, dat de voormalige AaBe-fabrieken wil verbouwen tot winkelcentrum, ziet de komst van een grote supermarkt aan de rand van de stad niet zitten.

Daarnaast is er sprake van een tweede rapport, het ‘rapport BRO’ dat het onderzoek beschrijft dat door de gemeente Tilburg is opgedragen. Echter, de inhoud hiervan is nog niet bekend omdat het college van burgemeester en wethouders nog geen toestemming heeft gegeven voor publicatie. Het nog niet willen delen van deze informatie was de aanleiding voor een felle discussie door de fracties Trots en SP enerzijds en de fractie PvdA en de voorzitter van de commissie, Orkun Baytemir, anderzijds.

John van Gorp (Trots): “Schande dat van een rapport waarvan de inhoud al met ondernemers in de stad wordt gedeeld, achtergehouden wordt voor de raad, dit is een minachting van de raad. Het aantal lijken uit de erfenis van Jan Hamming lijkt een heel kerkhof te worden.” Bart van de Camp (SP): “Er lopen in de stad twee WOB-verzoeken naar dit rapport, wij hebben recht op deze informatie!” waarmee hij bedoelt dat zowel het Brabants Dagblad als Tilburgers.nl een verzoek hebben gedaan om het rapport BRO te ontvangen volgens de Wet Openbaarheid van Bestuur.  Echter, Arjan Pronk (PvdA) stelt dat er rustig afgewacht moet worden tot wethouder Auke Blaauwbroek het rapport naar de raadsleden stuurt. Auke Blaauwbroek, die tussenbeide komt, belooft het rapport uiterlijk woensdagochtend op te sturen, waarna wordt besloten om het onderwerp een week later te bespreken.

 

Mobiele versie afsluiten