Site pictogram Tilburgers.nl

Contant betalen in de Tilburgse Stadswinkels kan wél

“Hier alleen pinnen” staat bij de ingang van de Tilburgse Stadswinkels. Dit wekt de indruk dat contante betalingen niet worden geaccepteerd van wie een paspoort of ID-kaart afrekent of een termijn van een betalingsregeling voldoet.

Maar niks is minder waar. Bij de Stadswinkels kan gewoon met contant geld worden afgerekend. Echter, de gemeente Tilburg wil graag dat mensen met pin betalen, volgens wethouder Oscar Dusschooten, die hierover vragen beantwoordde van LST tijdens het vragenhalfuurtje van maandag 27 augustus 2018.

Volgens de wethouder is het goedkoper en veiliger om met pin te betalen in plaats van met contant geld, maar blijft vanwege de service aan de burger betalen met contant geld altijd mogelijk. Het betalen met pin wordt daarom ‘gestimuleerd’.

Volgens de LST hebben met name veel ouderen moeite met pinbetalingen.

Behalve ouderen hebben echter ook veel mensen die met een laag inkomen leven moeite met pinbetalingen, omdat betalen met pin de kans vergroot dat het beperkte week- of maandbudget overschreden wordt, waardoor vaste lasten niet kunnen worden betaald. Ook budgetcursussen voor mensen met een laag inkomen adviseren om de pinpas thuis te laten en zoveel mogelijk met contant geld te betalen.

Ten slotte is er een aanzienlijke groep mensen die uit principiële of privacy redenen niet met pin wil afrekenen.

Mobiele versie afsluiten