Site pictogram Tilburgers.nl

Coronaperikelen: Terrasregels in Tilburg vanaf 1 juni

De anderhalvemetersamenleving levert voor de horeca in de gemeente Tilburg nieuwe terrasregels op. Anders dan de oude Terrasregels uit 2017, passen deze op twee A4-tjes. Of in één artikel op Tilburgers.nl.

In antwoord op vragen over de handhaving hiervan in de gemeente Tilburg, legt de gemeentewoordvoerster uit, dat het afstand bewaren tussen bezoekers van een terras in de eerste plaats de verantwoordelijkheid is van de mensen zelf en van de ondernemer en eigenaar van het terras.

Stellen en mensen die één huishouden vormen mogen samen op een terras zitten als zij ook gezamenlijk bij het terras aankomen. Nog steeds geldt dat meer personen 1,5 meter afstand moeten houden. Boa’s, politie en handhavers kunnen assisteren als er ergens problemen voordoen. Deze mensen mogen naar bewijs vragen van een gezamenlijk adres, maar gemeente Tilburg kiest ervoor om dat niet te doen en het gesprek aan te gaan met mensen als zij zich niet aan de afstand houden.

“Mensen moeten beseffen, dat de versoepelde maatregelen ook weer ingetrokken kunnen worden, zodra het virus opnieuw zich gaat verspreiden. Dus hopelijk blijft iedereen nadenken en meewerken, want alleen dan kunnen de terrassen open blijven.”

De aanvraag voor de uitbreiding van terrassen moet worden gemaild naar een speciaal hiervoor bedoeld e-mailadres. Zie voor deze en alle andere details: www.tilburg.nl/uitbreiding-terrassen-mogelijk.

Mobiele versie afsluiten