Site pictogram Tilburgers.nl

Culture Shock Live 2010 in de Heuvelpoort

Het beste van Tilburg verzameld tijdens één expositie

Van 2 tot en met 23 december wordt het voormalig postkantoor in Winkelcentrum Heuvelpoort omgetoverd tot Culture Shock Live 2010. Tijdens deze expositie, georganiseerd door Cultuur & Uitgaansmagazine De T, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Winkelcentrum Heuvelpoort en Kaftwerk, laten ruim dertig Tilburgse kunstenaars hun werk zien aan de stad.

Een vast onderdeel van het maandelijkse Magazine De T is het cultuurkatern Culture Shock. Iedere maand wordt de cover van deze cultuurbijlage verzorgd door een andere Tilburgse kunstenaar. Deze kunstenaars worden nu samengebracht op één expositie: Culture Shock Live 2010. Zij laten het werk zien dat de cover sierde van Culture Shock of tonen een compleet nieuw werk. Alles bij elkaar laat Culture Shock Live zien waar Tilburg voor staat: een grote diversiteit aan creativiteit. Tilburg, de stad van contrasten, van experiment en creativiteit. De stad van makers.

Naast het werk van de dertig kunstenaars die meewerkten aan Culture Shock is ook werk te bewonderen van deze zomer afgestudeerde studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Onder meer het werk van Sanne Hak, Nienke Bekkers en Richard Koekkoek is er te zien. Maar ook werk van bekende Tilburgse kunstenaars, waaronder Rob van Trier, Niko de Wit en Guido de Poorter.

De expositie vindt plaats van 2 t/m 23 december, van donderdag tot en met zondag en is gratis toegankelijk. In verband met de decembermaand is de expositie dus ook iedere zondag geopend. Openingstijden zijn donderdag van 12:00 tot 21:00 uur, vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur en in ’t weekend van 12:00 tot 17:00.

De deelnemende kunstenaars zijn: Louis Baas, Rien Claessen, Mira van de Griendt, Nienke Bekkers, Anja Dierx, Sanne Hak, Klaartje Brekelmans, Joep Eijkens, Marleen Hartjes, Sander van Bussel, Jasper van Es, Janine Hendriks ea, Sigrid Calon, Ad Fijneman, Margot Homan, Tineke van Houtum, Roderick Laperdrix, Hoi-Shan Mak, Joost Janszen, Ivo van Leeuwen, Arno Mertens, Hanneke Klinkum, Lex van Lith, Sander Neijnens, Richard Koekkoek, Tommy van der Loo, Laura Oerlemans, Vincent Koreman, Annette Paulssen, LouLou & Tommie, Guido de Poorter, Roel Sloot, Rob van Trier en Niko de Wit.

Mobiele versie afsluiten