Site pictogram Tilburgers.nl

Cultuur in de Spoorzone ‘achter slot en grendel’

Foto: John Geerts

Wie onlangs nog door de Spoorzone fietste of wandelde heeft het al wel gezien: rondom Theater de Boemel en RAW staan bouwhekken die de horecazaken hermetisch afsluiten.

Foto: John Geerts

Nu deze situatie samenvalt met de protesten die vanuit de Brabantse culturele sector richting het nieuwe Provinciebestuur worden geuit, krijgt het haast een symbolische waarde. Alsof het protest kracht wordt bijgezet met het daadwerkelijk en fysiek afsluiten van cultuur in de stad. Achter slot en grendel.

De werkelijkheid is echter een stuk banaler.

Naar aanleiding van raadsvragen van de VVD blijkt, dat de bouwhekken zijn geplaatst door de gemeente. Niet om de Boemel en RAW op te sluiten, maar om te voorkomen dat er nog een keer wordt ingebroken.

Foto: John Geerts

Nu horecazaken verplicht gesloten zijn en het publiek thuis blijft, is ook de sociale controle veel minder. Daardoor hebben inbrekers meer kans gekregen, ondanks dat er extra toezicht wordt ingezet van politie en Boa’s (Bijzonder Opsporingsambtenaar). Daarom heeft de gemeente, vanwege de inbraakpogingen en overlast in de binnentuin van de Spoorzone, waar beide zaken aan liggen, de passagezijde afgesloten met een (bouw)hekwerk. Dit overigens wel in overleg met de ondernemers.

Mobiele versie afsluiten