Spring naar inhoud

1

Dinsdagavond 16 februari is traditiegetrouw het motto voor het komende carnavalsjaar bekend gemaakt. Dit keer niet op een volle Heuvel tijdens ‘Et Sebiet’, maar digitaal met een video op de kanalen van de Carnavalsstichting Tilburg. Hiermee zet de stichting een punt achter dit uitzonderlijke carnavalsjaar en kijkt het uit naar het nieuwe carnavalsjaar dat start op 11 november.

Ik zie oe wir war?!

...lees verder "“Ik zie oe wir war?!” is het motto van Carnaval in Kruikenstad 2021-2022"

Eigenlijk zou vrijdag de start moeten zijn geweest van een groot volksfeest. Maar niets is minder waar. De straten, pleinen, kroegen en wijkcentra in Kruikenstad blijven leeg.

Carnaval gaat altijd door, maar dit jaar vooral in de harten van de inwoners van Tilburg. Huiskamers zijn versierd, de groen-oranje vlaggen hangen uit en online is er carnavalesk vermaak. ...lees verder "Kruikenstad gaat door in de harten van de Tilburgers"

De Carnavalsstichting Tilburg is op zoek naar goede tekstschrijvers die een pakkend motto voor het aankomende carnaval in 2021-2022 in elkaar kunnen zetten.

Op de website van de Carnavalststichting is te lezen: "Heb jij een groen-oranje hart? Ben je creatief met taal en heb je een origineel motto voor het volgende carnavalsseizoen in Kruikenstad? Dan is dit jouw moment! Er wordt traditiegetrouw ieder jaar een nieuw motto gekozen en dat houden we -ondanks dit gekke jaar- in stand. Bedenk dus het volgende carnavalsmotto en wie weet hangt het straks om de nekken van duizenden Kruiken en Kruikinnen! " ...lees verder "Wie verzint het nieuwe motto voor Kruikenstad 2021-2022"

Het is 11-11, 11 november. Voor Carnavallievend Tilburg een dag waarop gewoonlijk wordt gefeest. Maar vanwege Covid19 is een streep gezet door alle feestelijkheden.

Nou ja..., bijna alle. Want overal in de stad en de dorpen hangen de oranje-groene vlaggen van Kruikenstad. En uiteraard kon ook het Paleis-Raadhuis niet achterblijven.

In verband met de steeds verslechterende situatie omtrent de coronapandemie heeft Carnavalsstichting Tilburg besloten om alle carnavalsactiviteiten voor komend seizoen te schrappen. Er zal dus niet meer gezocht worden naar alternatieven. De livestream op Elf-Elf komt te vervallen en er zal ook geen Prins en Raad van Elf gepresenteerd worden. ...lees verder "Carnavalsstichting Tilburg schrapt alle activiteiten komend carnavalsseizoen"