Site pictogram Tilburgers.nl

Dag van de Filosofie op 23 april in Midi

De Denker - Stefan Kühn

Tijdens de maand van de filosofie in april 2011 organiseert de Universiteit van Tilburg in samenwerking met Avans en BKKC (Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur) op 23 April een symposium die gehouden zal worden het Midi-theater. ‘Lust en in het Goede Leven’ is het speciale thema want “de huidige mens richt zich steeds meer op persoonlijke behoeften en verlangens (lust) en verlaat steeds meer een leven in harmonie met zijn omgeving  (het goede leven)” aldus de organisatoren.

Sprekers als cultuurfilosoof Pascal Bruckner, socioloog Gabriël van den Brink (UvT) en schrijver Tom Lanoye zullen zich hierover buigen. Ruim dertig sprekers uit allerlei vakgebieden worden in Tilburg verwacht, met onder hen Hafid Bouazza, Paul Cobben (UvT), Joke Hermsen, Ronald Giphart, Stine Jensen, Herman de Regt (UvT), Tijs Goldschmidt en Marjoleine de Vos. Verder worden op de Dag van de Filosofie de winnaars bekend gemaakt van de essaywedstrijd voor studenten en van de beeldende kunst wedstrijd. Kinderen kunnen tijdens dit evenement met Bas Haring filosoferen. Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.dagvandefilosofie.nl.

De Dag van de Filosofie vindt plaats op 23 april 2010 van 13.00-21.30 uur in en om het MIDI Theater te Tilburg. Entreeprijs: € 30,- / studenten t/m 27 jaar € 15,-.

Mobiele versie afsluiten