Site pictogram Tilburgers.nl

Daniëlle van den Hurck: “Liedjes komen naar mij toe”

Logo---Verrassend-StreekTalent---zwartDSCF8680 Daniëlle van den Hurck - Anton KwantesDaniëlle van den Hurck schrijft en zingt Nederlands-, Engels- en Franstalige liedjes en wordt daarbij onder andere begeleid door pianiste Eline van Vroonhoven.

Daniëlle: “Ik schrijf mijn liedjes niet, liedjes komen naar mij toe”. Hiermee bedoelt ze, dat ze geen standaard manier heeft om een lied te schrijven. De ene keer heeft ze een melodie in haar hoofd de andere keer een tekst of een akkoordenschema. Uiteindelijk werkt ze dit uit tot een volledige compositie.

De liedjes die zij vertolkt bezitten misschien voor sommigen iets teveel dramatiek, maar in combinatie met het prachtige piano spel van Eline worden ze erg goed ontvangen bij het aandachtige en stille publiek, dat overigens bij de Franstalige liedjes door Daniëlle keurig wordt geïnformeerd over de strekking van het verhaal.

DSCF8674 Daniëlle van den Hurck - Anton KwantesDaniëlle van den Hurck, zus van gitarist Jeroen van den Hurck komt uit een muzikaal gezin. Al op jonge leeftijd maakten zij beiden onderdeel uit van de Loungeroom Lizards, een rockband van Tilburgse bodem, die destijds met producent en inspirator Edwin Ballogh repeteerde in Remote studio van Ron Schuurkens.

Na het bekende ‘huisje, boompje, beestje verhaal’ was ze vastbesloten om de draad weer op te pakken, maar dan als liedjesschrijfster en solozangeres. Ook haar jongere broer Jeroen is nog steeds actief in de muziek en begeleidt onder andere de Tilburgse zangeres Maaike Hermans op gitaar.

In 2015 bracht Daniëlle haar eerste EP (een cd welke te kort is voor een album) ’11 ELEVEN’ uit. Deze is geproduceerd door haar vocal coach Klaartje van Veen en haar echtgenoot Norman Jansen. Op de EP staan drie nummers: ‘Riet’, ‘La valse’ en ‘Boven is het stil’ waarvan een live uitvoering op het YouTube kanaal van Verrassend StreekTalent staat.

Ik sprak Daniëlle kort na haar optreden in Bleyemakerij de Boemel en vroeg haar, wat voor haar het mooiste was aan de avond? “Mensen met een verschillende achtergrond heb ik kunnen raken en verbinden, waardoor mijn optreden herkenbaar was voor iedereen. Dit was prachtig!” was hierop haar reactie.

Daniëlle van den Hurck is op 17 februari te zien en horen in Café Extase, Heuvelring 112. Entree gratis, aanvang om 20.30 uur.

Meer informatie over Daniëlle is te vinden op haar website www.11eleven.nl en Facebook-pagina www.facebook.com/danielle.vandenhurck. Facebook-pagina van Eline van Vroonhoven: facebook.com/eline.vanvroonhoven

Mobiele versie afsluiten