Site pictogram Tilburgers.nl

De bal ligt nu bij Willem II

Willem II mag dan wel opgelucht ademhalen nadat een overgrote meerderheid van de Tilburgse gemeenteraad op maandag 31 mei heeft besloten de club financieel steunen, de donkere wolken boven het Koning Willem II stadion zijn nog niet verdwenen. De club moet zelf serieus aan de bak om via onder meer bedrijven en sponsors geld binnen te slepen. Slechts de SP en TVP  stemden in de speciale raadsvergadering tegen het reddingsvoorstel van het college, waardoor de uitslag op 38 positief en zeven negatief uitkwam.

Willem II heeft van de gemeente een lijst met voorwaarden op het bordje gekregen. Die lijst ziet er zo uit: Willem II gaat akkoord met een nader uit te werken vorm van stringent toezicht; Willem II voert een vergaande sanering door om het nieuwe seizoen met een reële meerjarige sluitende begroting te starten; Willem II blijft binnen de KNVB-normen voor spelerssalarissen; Willem II richt een nieuwe bestuurs- en toezichtstructuur in waarbij geen rol weggelegd kan zijn voor functionarissen die in de oude bestuurs- en toezichtstructuur actief waren; Willem II vult de nieuwe bestuurs- en toezichtstructuur in voor 21 juni, met functionarissen die beschikken over de juiste competenties, ervaring en netwerk in de stad; Willem II geeft voor 21 juni zicht op welke manier het restant negatief eigen vermogen wordt opgelost. De bal ligt nu dus bij de club.

Omroep Brabant meldt dat crisismanager Paul Bottelier wel wat ziet in een bestuursfunctie bij Willem II. Volgens Bottelier zijn er al verschillende mensen in gesprek met Willem II over een bestuursfunctie. De kersverse hoofdsponsor Pondres laat in een reactie weten er alle vertrouwen in te hebben dat Willem II een ordentelijke begroting voor het komende seizoen zal presenteren. Directeur Gert-Jan ten Klei van Pondres zegt in het dagblad BN/DeStem dat alle acties vanuit de samenleving en de steun vanuit het bedrijfsleven de gemeente Tilburg over de streep hebben getrokken.  “Er was sprake van een domino-effect.”

De internetveiling van Stichting Red Willem II Tilburg gaat beginnen en duurt de hele maand juni. Belangstellenden kunnen via de volgende link kennisnemen van de te veilen producten.  Naar de veiling. Behalve shirts, voetbalschoenen en trainingspakken die oud-trainer Andries Jonker al heeft gegeven, is er meer interessante waar binnengekomen, zo meldt de reddingssite van Willem II. Daaronder een shirt van Raymond Victoria, gedragen in de Champions League, een Liverpoolshirt van Sami Hyppia en een heuse Willem-II-scooter. Liefhebbers wordt aangeraden om de site dagelijks in de gaten te houden omdat er ieder moment nieuwe produkten ter beschikking kunnen komen.

Mobiele versie afsluiten