Site pictogram Tilburgers.nl

De broers van der Westen voor het eerst samen op het podium

De twee muzikale broers Dieter en Eric van der Westen betreden zaterdag 2 december 2017 voor het eerst gezamenlijk het podium van Paradox Tilburg in de nieuwe band van Dieter van der Westen. Vorig jaar kwam het tweede album uit waarmee de band van Dieter van de Westen eerder dit jaar al in Paradiso Amsterdam en op Divercity festival in Den Haag speelde. Na twee decennia onafhankelijk van elkaar muziek te hebben gemaakt over de hele wereld, komen de broers op 2 december optreden in hun bakermat Tilburg op het podium waar hun beider carrières begonnen zijn.

Dieter op zang en gitaar , Eric op contrabas. Aron Raams op gitaar, Joost Abbel op dobro & banjo en Luis Diaz op drums, zijn de instrumentale ‘broers’ in de band. De muziek is soms breekbaar, soms rauw en groovy, maar altijd rechtstreeks uit het hart. De Nederlandse Americana en indiefolk artiest Dieter van der Westen maakt muziek met simpele, herkenbare melodieën en metaforische, deels autobiografische teksten. Combineer dit met authentiek vakmanschap en je hebt Old Oak Tree, Van der Westens tweede studio album. Muziekblad Heaven gaf het album een 7,5 en schreef er het volgende over: “Het zal duidelijk zijn dat Van der Westen 2017 inzet met een Nederlandse Americanaplaat die dit jaar nog maar overtroffen moet worden”.

Hoe alles bij elkaar kwam…

Een jaar geleden kwam het tweede solo album van Dieter van der Westen uit. Stan Rijven, voormalig recensent van dagblad Trouw, kreeg als een van de eersten het album in handen en was direct enthousiast. Hij nam persoonlijk een stapeltje van de handgemaakte Cd’s mee naar collega Dj’s van 40up radio zoals Jan Donkers (VPRO) en Mart Smeets die het album gingen draaien. Ook Omroep Brabant ging de titeltrack Old Oak Tree draaien en het album werd langzaam ook opgepikt in Texas (VS) en in Groot-Brittannië door kleinere radiostations.

Iemand anders die het album in handen kreeg was Jerome Williams van boekingskantoor Earthbeat. Hij belde Dieter met de vraag of hij misschien met de muziek wilde gaan optreden. Enthousiast door de vraag belde Dieter op zijn beurt broer Eric die de vraag deelde met collega muzikanten Aron Raams en Gijs Anders van Straalen (drums). Dieter vroeg tenslotte Joost Abbel die ook op het album ‘Old Oak Tree’ meespeelt of hij ook mee wilde doen met de band en de nieuwe band kwam tot stand. Op basis van drie promotievideo’s en de cd werden optredens in Paradiso, op Divercity en op nog zes andere podia geboekt. In Nederland werkte Dieter met bekende artiesten als Bløf, Paul de Leeuw, Frank Boeijen, Ali B, Eric Vloeimans en het Grammy Award winnende Metropole Orkest.

Mobiele versie afsluiten