Site pictogram Tilburgers.nl

De nachtelijke stad in het maanlicht – Hein van Duppen

600-Hein-van-Duppen-foto-2Maandagavond 23 november is Hein van Duppen op weg naar de lezing ‘de aarzelende stad’, georganiseerd door de november maanscout Lucy Bathgate. Hij is meegekomen met beeldend kunstenaar Nico de Wit. Hein is 21 jaar en studeert stedenbouw in Tilburg. Hij is gefascineerd door de stad, ook vanavond, door het licht, de reflectie en de kleuren.

Het is zeven uur ’s avonds en het regent pijpenstelen. De hemel is letterlijk losgebarsten boven Tilburg. Dit is niet het moment om op straat te bivakkeren toch pak ik mijn fototoestel en mijn statief om er op uit te gaan, kom de stad in!

600-Hein-van-Duppen-foto-1Al fietsende passeren mij hordes gehaaste mensen. Een nette man keurig in pak probeert zijn paraplu recht te houden tegen de beukende wind in (echter zonder resultaat, de natuur wint altijd).

Wachtend voor het verkeerslicht scheurt nog net een auto door het oranje licht heen. Ik zie dit allemaal aan vanuit mijn ooghoek en vervolg mijn weg verder naar het hart van Tilburg, de Heuvel.

Voordat ik bij de Heuvel arriveer, passeer ik het nieuwe straatje wat naar het Pieter Vreede Plein leidt. De mooie gele pilaren met de keurig mee ontworpen gevel reclame, vormen samen een prachtig schouwspel van lijnen. Ik vervolg mijn weg naar de Heuvel. 600-Hein-van-Duppen-foto-3Hier ontwaar ik een oase van rust. Het plein is verlaten op één bezoeker na de regen! Er is als het ware een fineer laag water op de heuvel neer gedaald. Hierdoor is een prachtig kleurenspel van licht en reflectie ontstaan.  De drukke neon reclame aan de gevels, de kerstverlichting, het verkeerslicht vormen samen een prachtig schilderij.

Hein van Duppen

Indien u geïnteresseerd ben in meer foto’s zie: hier

Mobiele versie afsluiten