Site pictogram Tilburgers.nl

TilburgWebTV: De nieuwe CD ‘Alle 015 Goed’ is er!

oude_televisie_logoTilburgWebTVOp vrijdagavond 15 mei 2015 vond de presentatie plaats van de CD ‘Alle 015 Goed, de tweede opvolger van ‘Alle 013 Goed’ van twee jaar geleden, 2013. De presentatie werd gehouden in Theater De Nwe Vorst in Tilburg.

alle-015-goedSophia Karma heeft met haar nummer This Girl de meeste stemmen binnengehaald en zo een plek veroverd op de cd Alle 015 Goed. De zangeres kreeg voor haar ballad 331 stemmen. “Overtuigend nummer van deze nieuwkomer,” was ook het oordeel van de organisatie. Sophia Karma kreeg honderd stemmen meer dan de nummer twee, Kris van Son met Monday Morning Blues. Het Franstalige nummer Pas De Lettre De Toi van John Nuyten en Lizet van Beek eindigde als derde in de strijd om een plek op de plaat muzikaal talent uit Tilburg en Turnhout.

De tien nummers met de meeste stemmen veroverden direct een plek op de cd. Buiten de top drie zijn dat Cala D’or van Marleen Achten, Spoken van Robin Haijes, Jah No Dead van FiJahBorn, Room Full of Elephants van Maaike Hermans, Mad Men’s Circus van Everyday Robots en Boven is het stil van 11Eleven.

De wildcards, gekozen door de organisatoren, gingen naar Some Rain van Rob Rieter, Bed in the Sea van Convoy, Goin’ Back van Mufkin Tass, Het Sterkste Verhaal van Mathijs Leeuwis en de Belgische band The Deer Friends met Miss Hobo.

Het publiek heeft de eerste keus (de tien meest gekozenen zijn sowieso ‘veilig’ ), maar ook de organisatoren drukken hun stempel. Via vijf wildcards maken zij het aantal van vijftien rond. Dat geeft de mogelijkheid de variatie nog wat bij te sturen. Indien nog nodig, want het gebodene loopt uiteen van Nederlandstalig tot fado, van stevige rock tot reggae.

 

Mobiele versie afsluiten