Site pictogram Tilburgers.nl

De nieuwe Wim Groels

Gisteren lagen ze dan in de bus. De seizoenkaarten van De Tricolores voor het aankomende seizoen!

En oh, oh, oh, wat voelde het goed om de brief met kaart te openen. Als kleine kinderen die te ongeduldig zijn om hun pas ontvangen cadeau te openen ging de brief in één ruk open. Niets overlatende van het zojuist nog zo mooi ongeschonden witte envelopje.

Even kijken en dan van het plakrandje van het papier afhalen. De zon schijnt! Niet letterlijk natuurlijk, de regen valt met bakken op ons neer, maar niets kan ons nog van dat gevoel afbrengen!

Iedereen kent dat gevoel wel. Het gevoel dat je met een loden last op je schouders rondloopt. Na iedere hoogtepunt komen er twee dieptepunten bij. Zo hebben wij ons, Willem II-supporters ons de laatste jaren gevoeld.

Tegen beter weten in positief blijven terwijl je weet dat het slechts uitstel van executie is. En wat blijkt? Die executie voelt niet als een executie, maar als een wedergeboorte.

Het schrikbeeld van het spelen in de Bierliga is een bevrijding. Bevrijd van de (schulden)last vanuit het verleden.

In de voorbije oefenwedstrijden zag je al wat we jaren gemist hebben: inzet, passie, discipline, voetbalplezier maar vooral dat eerste woord: INZET.

Het was niet allemaal mooi. Integendeel, maar je zag dat men met iets bezig is. Met Willem II, met eerherstel!

Ook de spelers die aangetrokken zijn, zijn niet aangetrokken op een mooi in elkaar geflanst YouTube-filmpje, nee ondanks de beperkte middelen werd er op een andere manier gescout.

Spelers die zich bewezen hebben in de Bierliga, aangevuld met talenten die zich mogen bewijzen in het opnieuw opgerichte beloftenteam.

Nieuwe spelers bij Willem II

Lange tijd het lachertje geweest, maar bij het zien van de nieuwelingen Stephan Keller, Maradonnie de Groot en Hans Mulder, kunnen we maar één ding concluderen: Stoere Kerels!

Wat was het heerlijk om te lezen dat Streppel, onze nieuwe coach, zegt waar het op slaat; na een gelijkspel tegen een 3e divisionist van de Duitse competitie, zei de man dat hij verwacht had verder te zijn dan nu blijkt. HEERLIJK! Geen dooddoeners als aanknopingspunten, vroeg in de voorbereiding, spelers moeten elkaar nog vinden en dat soort geouwehoer. Nee, de waarheid! Streppel was teleurgesteld! Open deuren werden achterwege gelaten.

Sportief gezien was het vorige seizoen een debacle en een jaar geleden moesten we nog geld overmaken om ons clubje überhaupt nog te kunnen zien spelen. En nu, een jaar later kunnen we concluderen dat onze investering van toen nut heeft gehad!

In de jaren ’80 stonden onze tricolores ook op de rand van de afgrond. Toen stond een man op uit het hockey circuit. Deze man had geen verstand van voetbal. Hij was organisatorisch, bedrijfsmatig en commercieel wel sterk!

Zijn naam mag nooit vergeten worden als de succesjaren ’90 genoemd worden, hij was hier namelijk verantwoordelijk voor.

De club zoals we hem nu weer beginnen te herkennen en waar we verliefd op zijn geworden is te danken aan deze man zo ook het stadion waar we nu in spelen.

WIM GROELS!

Onze redder in nood, onze messias en onze held! Wij zijn u hier eeuwig dankbaar voor!

Vorig jaar werd Verbunt gewipt als voorzitter, daarover en over hem is genoeg gezegd. Over zijn opvolger daarentegen te weinig!

PAUL BOTTELIER!

Dhr. Bottelier heeft zich in een zeer korte periode opgeworpen tot de absolute redder van onze club. Hij hoeft niet in de schaduw van Dhr. Groels te staan, hij moet op het zelfde voetstuk geplaatst worden. Dhr. Bottelier heeft het bijna met zijn leven moeten bekopen. Deze man verdient alle hulde, alle respect, alle lof!

Na het aanstellen van zijn opvolger leek meneer Bottelier aan zijn gezondheid te kunnen denken en werken. We gunden de beste man dat van harte!

Ed Busselaar zou zijn opvolger worden, maar na enkele weken besloot deze om te stoppen; het werk was te veel om te combineren met zijn ‘normale’ werkzaamheden, om enkele weken daarna te verkassen naar de aartsrivaal. Et tu Brute, tu quoque fili mi?

Meneer Bottelier nam het heft weer in handen. Blijkbaar ging de gezondheid van de club voor zijn eigen gezondheid.

Naast hem zijn er natuurlijk ook de andere redders. Dhr. van Esch en Dhr. Melis. Feitelijk iedereen die heeft meegewerkt aan het uitmesten van de zwijnenstal. We zullen er ongetwijfeld wel een paar zijn vergeten, maar zij hebben er wel voor gezorgd dat de heren Van Hintum en Streppel in een goede organisatie hun werk verder kunnen verzetten.

Meneer Bottelier, we kunnen u niet genoeg bedanken!

Fris en fruitig op naar een nieuw seizoen, vernieuwde club, nieuwe kansen en oude liefde!

Dit is de laatste Broedertwist van dit seizoen. Woensdag 21 september zullen wij ons weer melden voor een nieuwe cyclus vol verbazing en adoratie.

De ene helft van ons gaat zich verschuilen in de Verenigde Staten om zich te verdiepen in de moderne slavernij, de andere helft zal in Italië de corruptie aan de kaak stellen.

Prettige vakantie allemaal!

Mobiele versie afsluiten