donderdag 18 april 2024

5 gedachten over “De Pollepel: levensloop van een sociaal gedachtegoed

 1. Ik heb 17 jaar gewerkt bij lapoubelle en het klopt helemaal wat er staat in de stedekesyraat met boy Schuurmans was het nog voor mensen te helpen maar sins we gingen verhuizen in 1996 werd er alleen maar aan geld gedacht en in 2011 toen het overgenomen werd door diamant kon ik vertreken omdat wij nog wel vonden dat we mensen moesten helpen dus kreeg met een paar anderen mijn ontslag

 2. Het zou heel jammer zijn als zo’n sociaal eethuis, waar een groep mensen iedere dag komt eten, gaat sluiten. In deze groep mensen zitten er veel die zich vrienden en familie van elkaar voelen. Zij komen niet alleen voor het eten. Zij komen ook voor sociale contacten. Zij komen voor een luisterend oor of om naar een ander te luisteren. Zij komen om “bakken” aan elkaar te vertellen en er zelf het hardst om te lachen. Of om elkaar te helpen. Deze mensen vallen in een gat. Niet omdat ze verhongeren, maar omdat ze hun sociale contacten, die ze in al die jaren opgebouwd hebben, verliezen. Ik vind dat Tilburg best een sociale stad is. Laten wij dit dan zo maar gebeuren???

 3. Lees ik dat goed 50 eters per dag 364 dagen per jaar?

  En gemeente tilburg gaf daar 100.000 subsidie voor ?

  Dat ijs dus 2000 euro per persoon, hmmm dat is dan bijna 5,50 subsidie per dag per eter., mij lijkt dit er concurrentie vervalsend naar alle eetcafés .

  Daarnaast moeten de eters ook nog zelf 5,50 bijleggen dat is samen 11 euro , hiervoor kan je zelfs bij hello Italië al er lekker eten.

  Ik gun iedereen een warme maaltijd met goed gezelschap maar dit is belastinggeld over de balk gooien. Ik denk dat dit zeker anders kan, van mij mag er eens een onderzoek worden gedaan waar dat geld allemaal blijft. Ik bijstandsgerechtigde moet thuis koken voor 2 euro per dag en dat lukt mij vrij aardig. Snap niet dat ze dit bij de pollepel niet kunnen

 4. Ach het enigste wat La Poubelle al sinds de verhuizing van de stedekusstraat doet is zijn eigen zakken vullen. Dat is na de overname van Diamant in 2011 Alleen maar erger geworden. Ze gooide er meteen zonder slag of stoot alle oud werknemers en alle IenD banen uit. Erg Sociaal van de gemeente tilburg die hier immers eigenaar van is. Let maar op morgen Hans Kokke en Erik de Ridder zitten in de raad van het bestuur bij Diamant. Weer zo’n dubbele petten verhaal.

  Raar dat zo’n organisatie wel geld heeft om een kringloopbedrijven in goirle over te nemen waar dan onmiddellijk 10 mensen de straat op worden gegooid maar geen geld heeft om een eethuisje als de pollepel open te houden.

  Brrrrrrrrr en dan heb ik het nog eens niet over”………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *