Site pictogram Tilburgers.nl

De Pont maakt kans op titel ‘Expositie van het jaar’ 2017

Museumtijdschrift, het grootste kunsttijdschrift van Nederland, bestaat 30 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum introduceert Museumtijdschrift de verkiezing van de Tentoonstelling van het Jaar. Een vakjury stelde een top 10 samen. Nu hebben museumbezoekers het voor het zeggen. Wat is hun favoriete tentoonstelling uit de genomineerden? Vrijdag 20 april wordt de gekozen ‘Tentoonstelling van het Jaar’ 2017 bekendgemaakt.

Iedereen mag stemmen tot 6 april 2018 stemmen op zijn of haar favoriete tentoonstelling via museumtijdschrift.nl/verkiezing. Stemmers maken daarbij kans op een WBOOKS-waardebon ter waarde van €30,-.

WeerZien
De tentoonstelling WeerZien was de jubileumtentoonstelling die in 2017 werd gehouden ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het museum. Vanwege deze verjaardag heeft de wereldberoemde kunstenaar Anish Kapoor een sculptuur gemaakt, ‘Sky Mirror’ dat letterlijk de lucht achter de toeschouwer weerspiegelt. Zijn partner en tuinarchitecte Sophie Walker ontwierp hiervoor een unieke tuin. Op 16 september 2017 kwam prinses Beatrix de sculptuur officieel onthullen.

De tien genomineerde tentoonstellingen
‘Gek van surrealisme’, Museum Boijmans Van Beuningen
‘Robert Mapplethorpe. Een perfectionist’, Kunsthal Rotterdam
‘Small wonders’, Rijksmuseum Amsterdam
‘Zuiderburen’, Mauritshuis
‘Weerzien’, Museum De Pont
‘Meester van het licht – Emanuel de Witte’, Stedelijk Museum Alkmaar
‘Ferdinand Bol en Govert Flinck’, Amsterdam Museum en Museum Het Rembrandthuis
‘Mata Hari’, Fries Museum
‘Nineveh’, Rijksmuseum van Oudheden
‘Tirzo Martha. No excuses!’, Museum Beelden aan Zee

Vakjury
Juryvoorzitter is Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds. Andere juryleden zijn Peter van Duinen, directeur Vrije Academie, en Marina de Vries, hoofdredacteur Museumtijdschrift. De gekozen ‘Tentoonstelling van het Jaar’ 2017 wordt bekendgemaakt tijdens de jubileumviering van Museumtijdschrift op vrijdag 20 april in Gemeentemuseum Den Haag.

Mobiele versie afsluiten