Site pictogram Tilburgers.nl

De Pont in de race voor Beste Tentoonstelling van 2019

Mayhem (2003), photo Studio Luc Tuymans, Hall Collection

Het Museum De Pont is in de race voor de beste tentoonstelling van 2019. ‘The Return van Luc Tuymans is namelijk genomineerd voor de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019.

De Pont is een van de tien genomineerden. Een vakjury, bestaande uit de directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de directeur van de Vrije Academie en de hoofdredacteur van het Museumtijdschrift, bepaalde deze selectie.
Het publiek kan tot 1 oktober 2019 stemmen op de favoriete tentoonstelling. Dat kan door te stemmen op www.tentoonstellingsprijs.nl. Stemmers maken daarbij kans op een cultuurreis voor twee personen.
De winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs wordt vrijdag 18 oktober 2019 bekendgemaakt en ontvangt € 10.000,-.

Martijn van Nieuwenhuyzen   Foto: Robin de Puy

De kersverse directeur van het De Pont museum, Martijn van Nieuwenhuyzen, is aangenaam verrast met deze nominatie: “Dit is leuk nieuws in mijn eerste week bij De Pont. Fijn om te weten dat de vakjury onze programmering waardeert, maar nog spannender om te zien hoe het publiek dit oppikt. We zijn erg benieuwd hoeveel mensen op de Luc Tuymans tentoonstelling zullen stemmen.”

De andere genomineerden zijn: ‘Studio Drift: Coded Nature’ in Stedelijk Museum Amsterdam, ‘Escher op Reis’ in het Fries Museum in Leeuwarden, ‘Iran, Bakermat van de beschaving’ in het Drents Museum in Assen, ‘Leonardo da Vinci’ in Teylers Museum in Haarlem, ‘Ik, Maria van Gelre’ in Museum Het Valkhof in Nijmegen, ‘Utrecht, Caravaggio en Europa’ in het Centraal Museum in Utrecht, ‘Nederland-Bauhaus’ in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, ‘Erwin Olaf’ in Gemeentemuseum Den Haag en ‘Hockney-Van Gogh’ in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Over de Tentoonstellingsprijs:
De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is een jaarlijkse publieksverkiezing voor de beste tentoonstelling van het jaar. In aanmerking komen tentoonstellingen die in de periode augustus 2018 t/m juli 2019 te zien waren in een Nederlands museum. Het publiek bepaalt de winnaar.

De verkiezing wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en is een samenwerking van Museumtijdschrift, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vrije Academie. Nieuw is de geldprijs van € 10.000,- voor het winnende museum. Onder het stemmende publiek wordt een reis verloot voor twee personen naar Madrid, Rome of Florence. Vorig jaar won de tentoonstelling Nineveh van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Mobiele versie afsluiten