Site pictogram Tilburgers.nl

De ‘Rauwe Rand’ van André van den Boogaart

AndreposterRauweRandDe late Night Jazzclub in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 april in Paradox, podium voor actuele muziek, heet voor deze keer de Late Night rootZclub en staat in het teken van de cd presentatie van André van den Boogaart en de Rauwe Rand. De zaal gaat om 23:00 open waarna Van der Grinten de zaal opwarmt met Slayer-covers. Rond middernacht is het aan André van den Boogaart en de Rauwe Rand om deze nieuwe cd te presenteren.

In uiterste geheimhouding werden de afgelopen maanden twaalf veelzijdige nummers opgenomen en gemasterd. Kleine beetjes informatie kwamen naar buiten, zoals de datum van de presentatie, en dat het nieuwe album naar ‘de masteraar’ was gestuurd. Maar afgelopen week liet André van den Boogaart dan toch de titel van zijn nieuwe album uitlekken. ‘Rauwe rand’, het langverwachte vervolg op ‘Met modder in mijn bloed’

De liefhebbers van betere bluesrock mogen zich verheugen op de krachtige Nederlandstalige songs. Het veelstijlige debuut ‘Met modder in mijn bloed’ vindt nu dus vervolg in dit tweede album, dat muzikaal nog uitdagender de diepte en breedte opzoekt. Maar, in conclaaf met de titel, met stevige en rauwe klanken. Het gitaargeweld versterkt de eerlijke, pure teksten in Brabants dialect. Maar tussen de stevige nummers glippen ook de nodige gevoeligere klanken, wat een emotioneel rijk album oplevert. Even zo makkelijk springt er ergens rapper Tilberucht middenin tevoorschijn, worden de toiletten en stamgasten van het bekende Tilburgse café Weemoed herkenbaar bezongen. Kortom, zoals André het zelf zingt: “Welkom in mijn hart.”

Van den Boogaart is o.a. bekend als gitarist bij Bradley’s Circus, maar presenteerde in 2012 zijn solo-debuut ‘Met modder in mijn bloed’. Met scherpe melancholiek bezong hij op die plaat de liefde, de drank, de wegen en straten die niet zelden naar een kroeg leiden. Nationaal en internationaal werd het album enorm goed ontvangen, en ‘Hey God’ werd in 2013 door de Brabantse Omroepen verkozen tot Brabants mooiste dialectlied.

Late Night rootZclub: André van den Boogaart “Rauwe rand”, support: Van der Grinten
za 5 apr 2014 entree €10.00 aanvang 23:30 zaal 23:00
Locatie: PaRaDoX podium voor actuele muziek

Mobiele versie afsluiten