Site pictogram Tilburgers.nl

De schaamteloosheid van reclame maken. Of gewoon een gunst voor een papieren vriend?

Link naar Het SchrijfblokMiel Blok is Tilburger en auteur. Zijn debuutroman met CD en applicatie, ‘Arie-Wubbo, de ultieme roadmovie (op papier)‘ komt uit op 15 oktober van dit jaar. Hij heeft een wekelijkse column op Tilburgers.nl. Daarnaast is hij eigenaar van communicatiebureau ‘t Schrijfblok
columnDe zon heeft Tilburg verlaten. Echt nieuws is het niet, want we leven inmiddels in oktober. Een blik op de verschillende lokale media leerde me deze week dat er niet zo heel veel bijzonders is gebeurd in onze stad. Het alarm ging niet af omdat de brandweer ergens anders bezig was. Dronken automobilisten zijn weer in de kraag gegrepen, huiselijk geweldplegers opgepakt en dieven in de nacht verdwenen. Niets nieuws onder de zon achter de wolken. Is de komkommertijd verlengd door de terugkerende zomer van de afgelopen weken?
En dan toch weer een column. Ik vertel mezelf maar gewoon dat het niet altijd over nieuws kan gaan. Of toch een beetje? Een combinatie kan natuurlijk ook. Opgewaardeerd met een gezonde portie zelfverheerlijking. Moet kunnen, toch? Voor een keertje? De schaamteloosheid van reclame maken. Dat wordt mijn onderwerp van deze week. Omdat ik mezelf Tilburger noem en mijn nieuws daarom ook Tilburgs nieuws is. Of zoiets. Lees vooral verder! Dat is in de regel de bedoeling van de reclamemaker. En waarom zou ik anders willen zijn? Daar gaan we dan. Schaamteloze reclame! Waarom? Omdat het kan. En mag. En gewoon leuk is. Voor jou. Voor de wereld. En voor mij. Mooi, toch?
Op zaterdag 15 oktober ziet mijn debuutroman Arie-Wubbo. De ultieme roadmovie (op papier) het levenslicht. Tijdens een ongetwijfeld memorabele presentatie in Cul de Sac. Het boek over Arie-Wubbo, de uitvinder van de lepel waar geen saus aan blijft plakken. Met een eigen soundtrack! Zin om te komen kijken? Om 19.00 uur ben je welkom, want dan gaan we van start. Met alles over het boek, een optreden van de band die de soundtrack heeft gemaakt en de iPhone app die bij het boek hoort. Je bent welkom!

Zo. Dat was een eerste stukje nieuws. Met een lichte neiging naar reclame. Het viel mee, toch? Ik wil natuurlijk niet opdringerig worden. Maar ik ga wel even door. Met Arie-Wubbo. De papieren Tilburger. In het boek is hij op zoek naar een oplossing voor de knoop in zijn maag. Hij reist tot ver achter de horizon om van dat gekke ding af te komen. Buiten het boek is hij ook op zoek. Op zoek naar nieuwe vrienden. Van papier of niet, Arie-Wubbo is ook maar een mens. En ieder mens heeft andere mensen om zich heen nodig. Maak jezelf daarom vriend (of vriendin) van Arie-Wubbo! Hij vertelt je graag meer over zichzelf en de spannende tijden die hij voor de boeg heeft. Waar vind je hem? Heel simpel. Hier. Arie-Wubbo blij, jij blij…. Iedereen blij!

Vriendjes zijn met Arie-Wubbo betekent dat je de eerste bent die alle nieuwtjes hoort. Luister naar de soundtrack bij zijn verhaal (via de Luisterpaal van VPRO’s 3Voor12), bekijk de covers van boek en cd en nog veel meer spannends. Het is bijna geen reclame maken meer, maar gewoon een gunst! Arie-Wubbo wil graag een uitgebreide vriendenkring. Hij is ook gewoon een fijne kerel. Wat let je nog? Niets, toch?

Schaamteloos. Soms kom je er gewoon niet onderuit. Ik in ieder geval niet. Ik beschouw Arie-Wubbo als mijn beste papieren vriend. En daarom wil ik hem graag even helpen. Omdat vrienden dat doen voor elkaar. Zo houd ik hem een beetje uit de wind en ben ik alleen zelf zonder schaamte. Ik zie je snel! Tussen de andere vrienden van mijn vriend. Of op 15 oktober tijdens de presentatie van het boek. Om 19.00 uur in Cul de Sac.

Mobiele versie afsluiten