Site pictogram Tilburgers.nl

De Week van Het Vergeten Kind

pleegzorgDe week van vrijdag 29 januari tot en met 4 februari 2016 staat in het teken van ‘vergeten’ kinderen in opvanglocaties. Nederland telt 38.000 kinderen in opvanglocaties. Kinderen die noodgedwongen door een onveilige of instabiele thuissituatie in een opvanglocatie moeten opgroeien. Kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn.

Tijdens deze week organiseert de stichting Het Vergeten Kind elke dag een activiteit om kinderen in de opvang ‘zichtbaar’ te maken en om ze zelf te laten spreken in plaats van dat er over hen gesproken wordt. Dit jaar komt de Stichting  met ‘De vrolijkste reminder-actie van Nederland’, volledig ondersteund door 3M.

Door in heel Nederland vrolijke Post-it Art op te hangen, vraagt de Stichting op een positieve manier aandacht voor de 38.000 vergeten kinderen in opvanglocaties in Nederland. Om zo de vergeten kinderen een signaal van hoop te geven. Voor deze actie kwam Angela Schijf, ambassadeur van Stichting Het Vergeten Kind, naar Goirle om met kinderen in de vrouwenopvang van Kompaan en De Bocht om een hartenhuisje te plakken.

Post-it actie: plak een hartenhuisje! Stichting Het Vergeten Kind heeft voor deze week een kleurrijke post-it actie opgezet. Mensen kunnen daarmee laten zien dat zij de actie steunen en denken aan de ‘vergeten’ kinderen.
Meer informatie: ikvergeetzeniet.nl

Een van de kinderen die mee hielp vertelde:
“Ik zou willen dat mensen beter snappen hoe het is voor een kind om in de opvang te wonen. Ik zou heel graag in een normaal huis wonen en het is belangrijk dat mensen weten dat dit voor veel kinderen in de opvang tijdelijk even niet kan.”

kompaan en de bochtKompaan en De Bocht zet zich ook in voor kinderen die door problemen rondom veiligheid of ontwikkeling niet thuis kunnen wonen. Het hulp is erop gericht om hen dezelfde kansen te bieden op een goede toekomst als andere kinderen in Nederland. Daarvoor is het vaak nodig om patronen in generaties te doorbreken. Voor kinderen die niet thuis kunnen wonen heeft Pleegzorg Kompaan en De Bocht ongeveer 500 pleeggezinnen. Nieuwe pleegouders zijn nog altijd nodig.

banner week van het kind

Mobiele versie afsluiten