zondag 26 mei 2024

2 gedachten over “Debat en modder gooien over vertrouwelijkheid in Commissie Bestuur

  1. De vorige raadsperiode Mevr. Dielissen? Jeetje, wat was het een huis van ‘ja’knikkers! De manier waarop Hans Smolders zijn woorden in teksten gebruikt, het zou wat subtieler of misschien wel humoristischer kunnen, maar mensen die boos zijn vergeten dat wel eens, ook volwassen mensen.
    Het (sport) gebied wat wijd en zijd bekend zou moeten worden, Stappegoor, was een kindje van voormalige wethouder J. Hamming, de MFA’s ook, dit stinkt toch naar vriendjes politiek, of niet? Er zou niets onder de matten op het gemeentehuis moeten kunnen verdwijnen, helemaal niets, geen embargo’s, maar openheid, we wonen in een vrij land!

  2. Het duale systeem heeft nog steeds niet het monistische systeem vervangen. Formeel wel, maar in de praktijk niet. Over de vetrouwelijkheid van stukken en vergaderingen is ook het laatste woord nog niet gesproken. Zo hebben vorig jaar de oppositiepartijen nog een gerechtelijke procedure aangespannen omtrent de openheid bij het Stappegoor-dossier en heeft de rekenkamer een rapport omtrent vertrouwelijkheid gepubliceerd. Een rapport waar overigens vandaag naar werd verwezen. De herhalingen van vandaag in deze discussie wijzen uit dat vertrouwelijkheid politiek nog zwaar op de maag ligt en dat de spelregels steeds opnieuw worden geinterpreteerd. Opvallend is de onderlinge naijver omtrent vertrouwelijkheid en het cameleonachtige optreden van enkele partijen met het oog op eerdere standpunten. Naast de zaak blijkt het inmiddels meer te gaan over de personen die het geluid maken! Het dualisme maakt debatten wat steviger dan bij het monisme. De controlerende rol van de gemeenteraad roept dat ook op! Terecht, men controleert onafhankelijk het College. Welnu, de stevigheid druipt er inmiddels af, maar ik waag het te betwijfelen dat de stevigheid gerelateerd is aan de controlerende taak van de gemeenteraad! De coalitiepartens nemen daarvoor te vaak het College in bescherming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *