Site pictogram Tilburgers.nl

Deel perron station Tilburg ingestort: één gewonde

Een gedeelte van een perron op station Tilburg is zaterdag aan het begin van de avond ingestort. Een persoon is gewond geraakt.

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Tijdens de bouwwerkzaamheden stortte een gedeelte van het perron in. Verschillende hulpdiensten zijn onderweg, Ook een traumahelikopter is opgeroepen.

Bij de werkzaamheden is een grote betonplaat naar beneden gekomen. De arbeidsinspectie gaat onderzoeken hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Volgens een van de omstanders wilde de bouwvakker nog even wat afmaken, zijn collega’s waren al vertrokken naar het avondeten, toen een gedeelte van het perron instortte. Hierbij zou een betonzaag op de man zijn gevallen. Het slachtoffer was wel aanspreekbaar vlak na het ongeval. De man zou er echter slecht aan toe zijn.

 

UPDATE 18:50 uur:

Inmiddels drie ambulances ter plekken en ook een traumahelikopter is rond kwart voor zeven geland voor het station.

UPDATE 19:00 uur:

Een zwaar gewonde maar buiten levensgevaar inmiddels met ambulance afgevoerd.

UPDATE 19:15 uur:

De werkzaamheden op het station zullen vanavond hierdoor niet worden stilgelegd. Op de webcams van ProRail is te zien dat er druk wordt doorgewerkt.

UPDATE 22:00 uur:

In verband met het onderzoek zijn de bewaakte en onbewaakte fietsenstalling op het station afgesloten. Tot nader bericht is het niet mogelijk om hier fietsen op te halen of te stallen.  Het slachtoffer heet een verwonding aan zijn been. Volgens de politiewoordvoerder is hij niet levensgevaar.

UPDATE 22:26 uur:

Berend de Vries - D66
Berend de Vries – D66

Naar aanleiding van het ongeluk waarbij een deel van het postperron naar beneden kwam en een medewerker gewond naar het ziekenhuis is gebracht, heeft wethouder Berend de Vries de volgende brief geschreven aan de raad:

Vanavond is bij zaagwerkzaamheden aan de Willem II passage een deel van het postperron te vroeg naar beneden gekomen. Hierbij is een medewerker van een onderaannemer gewond geraakt en naar het Elisabeth Ziekenhuis gebracht.

De arbeidsinspectie onderzoekt op dit moment het incident en de werkzaamheden ter plaatse zijn voorlopig stilgelegd.

De werkzaamheden bij de stationspassage gaan gewoon door. Ook de aan- en afvoer van reizigers met bussen loopt weer volgens schema.

Ik heb vanavond samen met de directeur van ProRail de plaats van het incident bezocht en me laten informeren. Er is op dit moment nog geen zicht op eventuele consequenties van dit incident. Zodra hierover meer bekend is zal ik u daarover informeren.

UPDATE zondag 19 oktober, 10:00 uur: 

In verband met het onderzoek zijn de bewaakte en onbewaakte fietsenstalling op het station nog zeker tot zondag 18:00 uur niet toegankelijk . Het is dus niet mogelijk om hier fietsen op te halen of te stallen. Ook de publieke tribune op het postperron bij de Willem II Passage is zondag tijdelijk afgesloten. Op de webcam is te zien dat de werkzaamheden aan de Willem II Passage inmiddels weer zijn hervat.

[pageview url=”http://srv03.sittyweb.nl/~sitecam202/site_component.php?uname=UHJvUmFpbA%3D%3D&cid=NjU0″ title=”ProRail webcam Willem II-passage”]

De politie laat vanmorgen in een persbericht weten:

Arbeidsongeval bij station Tilburg

Een man (leeftijd en woonplaats onbekend, red.) is zaterdag 18 oktober rond 18.15 uur gewond geraakt bij een arbeidsongeval. De man was aan het werk bij het station aan de Spoorlaan.

Door nog onbekende oorzaak is tijdens bouwwerkzaamheden een gedeelte van een perron ingezakt. Personeel van de traumaheli kwam ter plaatse om de man te stabiliseren. Het slachtoffer is met beenletsel en verwondingen aan zijn gezicht per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) stelt een nader onderzoek in.

UPDATE zondag 19 oktober, 10:50 uur

UPDATE zondag 19 oktober, 14:00 uur

Het deel van het perron dat zaterdag avond is ingestort moest voor het plaatsen van de Willem II passage verwijderd worden. Tijdens zaagwerkzaamheden is het echter eerder dan bedoeld ingestort. Het terrein rond de Willem II Passage is afgezet en er wordt voorlopig nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de instorting.

UPDATE zondag 19 oktober, 17:35 uur

Via Twitter laat Station Tilburg weten dat de fietsenstallingen en de tribune bij de Willem II-tunnel om 20.00 uur weer open gaan.

UPDATE zondag 19 oktober, 22:20 uur

Mobiele versie afsluiten