Site pictogram Tilburgers.nl

Derde Brabant Boek Present in braille en gesproken vorm

De uitreiking van het boek door Ine Adema (links) aan de schrijfster Vrouwkje Tuinman (in het midden) Foto: Tilt

Op zaterdag 6 november 2021 is de eerste ’toegankelijke versie’ van het Brabants Boek Present ‘Tijdelijk verblijf’ gepresenteerd. De Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Ina Adema, overhandigde het boek “Tijdelijk verblijf” aan schrijfster Vrouwkje Tuinman. Het gaat om een het boek in Braille en in gesproken vorm.

De overhandiging vond plaats tijdens Boeken in Brabant in de Bibliotheek LocHal in Tilburg.

Het is de eerste keer dat het Brabants Boek Present ook in ’toegankelijke vorm’ beschikbaar is, waarmee  Tilt  tegemoet  wil komen aan mensen met een leesbeperking. Tijdelijk verblijf is een aanvulling op de collectie van Passend Lezen, deze collectie is beschikbaar voor iedereen met een leesbeperking zoals mensen die blind of slechtziend zijn, dyslexie hebben of te maken hebben met een fysieke of cognitieve beperking.

Schrijfster Vrouwkje Tuinman in de Leesclub Foto: Tilt

Hiermee worden ook landelijke en regionale literaire acties toegankelijk gemaakt. De stap naar inclusieve leesclubs is hiermee dichterbij omdat ook lezers van brailleboeken en gesproken boeken, in staat gesteld worden om deel te nemen aan literaire activiteiten.

Speciaal voor de gesproken versie van Tijdelijk verblijf heeft de Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Ina Adema het voorwoord geschreven en ingesproken. Hiervoor heeft Tilt samengewerkt met Dedicon.

Tilt is hét literaire productiehuis van het zuiden. De spil in een levendige literaire scene in Noord-Brabant. Tilt vertelt verhalen. Of dat nu op een podium is, in een boek, een podcast of in een graphic novel: alle verhalen beginnen bij de taal. Schrijvers, performers en dichters brengen via taal hun verhalen tot leven. Tilt tilt ze op door het organiseren van schrijfopdrachten, auteursresidenties en programma’s voor iedereen die leest.

Mobiele versie afsluiten