Site pictogram Tilburgers.nl

Destijds: 1964 Garage Denissen in Zorgvlied

Garage Denissen Foto Schmidlin. Collectie Regionaal Archief Tilburg

1964. Een blik op de Shell benzinepomp van Garage Denissen vanuit de hoek Burgemeester Jansenstraat en Burgemeester van de Mortelplein. Toendertijd was die kant van het het Burgemeester Mortelplein nog niet bebouwd dus vanuit het plein keek je recht op de garage. 

Tien jaar eerder,  op 1 november 1954,  opende het echtpaar Kees en Gaby Denissen hun garagebedrijf  op de kruising van de Burgemeester Jansenstraat en de Burgemeester van de Mortelplein in de Tilburgse wijk Zorgvlied. In de beginjaren was Garage Denissen een buurtgarage en bestonden de bedrijfsactiviteiten uit onderhoud en reparatie aan alle merken auto’s, een Shell benzinepomp, stalling van auto’s, wassen, en poetsen.  De klantenkring groeide gestaag en er werden in een periode van zo’n 10 jaar maar liefst 54 garageboxen bijgebouwd voor autostalling.

In 1964 opende Garage Denissen de 1e volautomatische autowasmachine. Dat is ook op de foto te zien. Helemaal rechts zien we een spandoek met ‘opening’. Zoon Fons Denissen legt het uit in een artikel van Brabants Dagblad: . “De Tilburgers maakten ook voor het eerst kennis met de ‘snelwasser’, een met twee grote borstels uitgeruste autowasmachine. De jeugd uit de buurt kwam vragen of ze in de auto mochten zitten als ie er doorheen ging.” herinnert Fons Denissen zich.

De autowasmachine bleek een schot in de roos want met name op zaterdagen liep de wachttijd voor het autowassen soms op tot meer dan 1 uur. De moeilijk bereikbare delen van de auto werden handmatig voorgewassen, en nadien werden de ruiten droog gemaakt

In 1964 verkreeg Denissen het dealerschap van het Zweedse automerk Saab gevolgd door het Datsun dealerschap in 1966. Op de website van Denissen is te lezen: “De verkopen van het merk Datsun ontwikkelen zich voorspoedig en in 1969 breidt het bedrijf uit met een fraaie showroom, om zo de verkopen naar een nog hoger niveau te kunnen stuwen. En dat gebeurt spoedig, want met kleine zuinige modellen als de Datsun Cherry 100A verovert Datsun begin van de 70er jaren al een plaats in de top 10 van meest verkochte automerken in ons land.” In 2000 verhuisde de garage naar  de autoboulevard aan de Kraaivenstraat op het Industrieterrein Kraaiven.

Mobiele versie afsluiten