Site pictogram Tilburgers.nl

Destijds: 1986 Nachtelijke Heuvel

Foto Rien Siers. Collectie Regionaal Archief Tilburg

Een blik op de nachtelijke Heuvel, eind jaren tachtig. De drie telefooncellen van PTT Telefoon staan centraal op de Heuvel waar de Tuinstraat op het plein komt. Het is nog de tijd dat er alleen met een telefooncel gebeld kon worden meestal door een kwartje in de gleuf te gooien bij een lokaal gesprek. 

Het zou nog een aantal jaar duren voordat de mobiel aan de opmars begon, waardoor de telefooncellen langzaam maar zeker uit het straatbeeld verdwenen.

Op de achtergrond zien we de lichtreclame van de Discotheek The Talk of the Town (1976-2004) (Heuvel 116)  en van Old Fashion (1974- 1988)  (Heuvel 118-120). The Talk was de drukste tent op de Heuvel. De bijzondere evenementen waren beroemd, nieuwjaarsfeesten, carnavalsfeesten, HOUSE Partys, V.I.P party’s, ‘and the beat goes on’, paasfeesten, met veel dj-avonden, deze avonden waren steevast uitverkocht.

Ruud van Groeninge legt in een interview uit: “Om half 10 stonden er al mensen in de rij voor The Talk die pas om 22:00 open ging en om 04:00 sloot, de vrijdag was gratis en op zaterdag was er 5 gulden entree. Soms moest je mazzel hebben om binnen te komen, want portier Pino, die eigenlijk Erwin heette, was onberekenbaar. En er was maar plek voor 600 man”.

De ernaast gelegen  Old Fashion zat daar van 1974 tot 1988. Het was in eerste instantie een danscafé waar ook veel jazz musici kwamen, waaronder Toots Thielemans. Naarmate de horecagelegenheid uitbreidde met diverse bars werd het publiek jonger en de sfeer zoals die voorheen was, verdween. Op het laatst was het een discotheek. Harry de Bont en Frans Clijsen (1946-2013) waren toen de eigenaars. In 1988  werd de tent verbouwd tot bistro D’n Verket, die door Charlotte Stockermans en Frans Clijsen gerund werd.

Mobiele versie afsluiten