Site pictogram Tilburgers.nl

Destijds: 1989 Willem II trainer Piet de Visser

Piet de Visser. Foto Multivision (Niek Hermans) Collectie Regionaal Archief Tilburg.

December 1989.  De trainer van Willem II, Piet de Visser (1934)  poseert voor de camera van Niek Hermans (Multivision). Hij is dan al vier jaar trainer van Willem II. Sinds het seizoen 1985-1986, toen de club nog voetbalde in de Eerste Divisie, de huidige KKD. In 1987 promoveerde Willem II naar de Eredivisie door de tweede plaats in de competitie te behalen. In het jaar daarop werd Willem II vierde in de Eredivisie.

Leeuwarder Courant 19-10-1991
Leeuwarder Courant 19-10-1991

In november 1989 gaf Piet de Visser aan om het aankomende seizoen niet meer als veld trainer bezig te zijn maar meer als technisch directeur. In Trouw van 10 november 1989 zei hij : Ik wil me uitsluitend bezig houden met de functie van technisch directeur. Dat heb ik gisteren meegedeeld aan de bestuursleden van Willem II, die belast zijn met de technische zaken.”

In het contract dat de Visser toendertijd voor het leven aan Willem II bond (in elk geval tot het jaar 2000 als hij 65 wordt), werd in 1987  overeengekomen, dat De Visser zelf het tijdstip zou bepalen waarop hij de veldtraining aan een ander zou overdragen.

Tot 1990 was Piet de Visser de hoofdcoach van Willem II, waarna hij het trainers-stokje doorgaf aan zijn assistent Adri Koster.  Piet kwam nog een half jaar terug naar Willem II toen Koster naar Roda JC vertrok.

18 oktober 1991 kwam het tot een breuk tussen Willem II en Piet de Visser: De scheiding kwam na een dienstverband van zes en een half jaar. De Leeuwarder Courant publiceerde een dag later het volgende bericht: “Sinds december 1987 had De Visser een contract voor het leven.”

“Volgens Willem II voorzitter Wim Groels is het ontslag van de trainer geen kwestie van een paar punten meer of minder geweest. Het besluit dat De Visser eind vorig seizoen nam om naast zijn werkzaamheden als technisch directeur, ook weer op het veld te gaan staan, is volgens Groels een beetje een ongelukkige stap geweest. Dat besluit leidde tot het vertrek van de door de spelers op handen gedragen coach Adri Koster (nu Roda JC).”

Mobiele versie afsluiten