Site pictogram Tilburgers.nl – Nieuws uit Tilburg

Destijds Kantine St Elisabeth (1981)

De gemiddelde leestijd bedraagt: < 1 minuut
Kantine van Sint Elisabeth ziekenhuis. Foto Dré van den Boogaard Collectie Regionale Archief Tilburg

Een inkijkje in de bezoekerskantine van het St Elisabethziekenhuis die bereikbaar was via de Boerhavestraat. De foto is genomen vlak voor de sluiting van het complex aan de Jan van Beverwijckstraat door de verhuizing van het Ziekenhuis naar de Hilvarenbeekse weg.

De bezoekersingang en de kantine werden in 1954 in gebruik genomen, daarachter en daarboven bevond zich het Sint Dionysiuspaviljoen. Hier waren de afdelingen neurologie, neurochirurgie, psychiatrie en oogheeldkunde gehuisvest.

De familie Zandboer exploiteerde de kantine en de bijbehorende winkel.  Betty van Ham  Zandboer kreeg de Tilburg Troffee in 2014 en haalt herinneringen op. Voor het Brabants Dagblad vertelt ze:  "Als ze achttien jaar oud is en al drie jaar werkt in het familiebedrijf - het restaurant en het winkeltje in het oude St. Elisabeth Ziekenhuis - komt haar vader naar haar toe: 'Ga jij je rijbewijs maar halen Betty'. Want zelf heeft hij er geen. Zo gezegd, zo gedaan. Het ziekenhuis wordt in die tijd gerund door de nonnen. ,,Als ze op missie gingen, zei mijn vader: 'Ons Betty rijdt wel'."

Mobiele versie afsluiten