Site pictogram Tilburgers.nl – Nieuws uit Tilburg

Destijds: Postkantoor (1963)

De gemiddelde leestijd bedraagt: < 1 minuut
De Spoorlaan met rechts het net geopende Postkantoor. Foto Frans van Aarle Collectie Regionaal Archief Tilburg

De Spoorlaan in 1963. Het is 7 maart.  De dag van de opening van het nieuwe postkantoor (PTT), hier rechts in beeld.

De Spoorlaan is nog in aanleg, een plantsoen met zand. Het oude station is al gesloopt en met de bouw van het nieuwe station van Koen van der Gaast moet nog begonnen worden, in 1965  is de oplevering daarvan. De verhoging van de spoorlijn is net klaar (1962).

Het postkantoor is ontworpen door het Rotterdamse Bureau Kraaijvanger dat later ook aan de wieg zal staan van het nieuwe stadhuis (1972) in Tilburg.  Daarnaast is Kraaijvanger ook de ontwerper van het CZ kantoor in de Stationsstraat, het GAK kantoor aan het Reitseplein,  Vroom en Dreesman in de Heuvelstraat (nu de Koopman), het kantoorgebouw van Interpolis aan de Conservatoriumlaan (inmiddels gesloopt).

Het nóg oudere postkantoor van de PTT stond vlakbij, in de Willem II straat naast de synagoge, op de hoek met de Telegraafstraat. Op die plek is nu het Helga Deenplantsoen.

Het Postkantoor aan de Spoorlaan is al lang niet meer in gebruik door de PostNL; in 1996 werd het gebouw verkocht aan een belegger.  Nu zit daar het doolhof Doloris en de opleiding van Helicon.

Mobiele versie afsluiten