Site pictogram Tilburgers.nl

Destijds: WK – Finale op Piusplein

Het was juli 2010 en Nederland trof Spanje in de finale van het wereldkampioenschap.

Verslagenheid in Tilburg na WK Finale in juli 2010.

De Cityring was voor de gelegenheid afgesloten voor autoverkeer. Alle kroegen hadden hun tap buiten en drank ging in plastic bekers… veiligheidsverordening. Het feest was al vóór aanvang van de wedstrijd in volle gang, we waren eigenlijk al kampioen… Mensen in de meest wonderlijke oranje uitdossingen dansten en zongen, een DJ bracht de stemming er goed in.

Wat het hoogtepunt van de zomer van 2010 had moeten worden, werd de grootste teleurstelling: Spanje ging er met de eer, de titel en de wereldbeker vandoor.

De teleurstelling was ook het deel dat scheidsrechter Howard Webb die avond trof. Wat het hoogtepunt van zijn had moeten worden, liep uit op een nachtmerrie: deze WK-finale van 2010 tussen Nederland en Spanje. Zes jaar later, in 2016, publiceerde Howard Webb zijn autobiografie ‘The Man in the Middle‘ waarin hij vertelt over deze verschrikkelijke avond in Johannesburg, die werd overschaduwd door de karatetrap van Nigel de Jong.

“Ik was volkomen ontdaan. Het leek erop dat ik een rode kaart had gemist in een WK-finale. Wat een verschrikkelijke nachtmerrie.” aldus Howard Webb, geciteerd door de NOS.

Mobiele versie afsluiten