Site pictogram Tilburgers.nl

Deze week: Mundial Film Festival

Over twee maanden strijkt Festival Mundial wederom neer in het Leijpark. Deze week, van 21 tot en met 27 april wordt het Mundial Film Festival georganiseerd in bioscoop Cinecitta.

Het festival omvat 16 films uit alle windstreken en opent met de Indiaase film Udaan van regisseur Vikramaditya Motwane.

Op het programma staan verder onder andere ‘La Mirada Invisible’, ‘The Light Thief’ en ‘My Mongolian Mother’.

Als klap op de vuurpijl presenteert het vijfde Mundial Film Festival de winnende film van het filmfestival in Berlijn 2011. Toen de film ‘Honey’ deze prijs won bleek het het laatste deel van een trilogie te zijn. Tijdens het Mundial Film Festival is de trilogie eenmalig in zijn geheel te zien. De brochure van het het MFF zegt hierover: “Toen vorig jaar op het filmfestival in Berlijn de film Honey de Gouden Beer kreeg, bleek de film het laatste deel van een trilogie te zijn, waarvan de eerdere delen ‘Egg’ en ‘Milk’ heten. Ze hebben elkaar niet nodig, zijn op zichzelf staande films, maar nu de trilogie is afgerond, is pas goed te zien hoe ingenieus de verschillende delen in elkaar grijpen en op elkaar aansluiten.” De film is geregisseerd door Semih Kaplanoglu.
Bij deze alvast de trailer

Mobiele versie afsluiten