Site pictogram Tilburgers.nl

Deze zomer 1 entreebewijs voor De Pont en Textielmuseum

‘De Machinekamer’ van Krijn de Koning- Foto: John Geerts

De Pont en het TextielMuseum bieden hun bezoekers in 2019 een zomers cadeautje aan. Tijdens de schoolvakantie, van zaterdag 6 juli tot en met zondag 1 september 2019, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken.

Het toegangsbewijs voor het ene museum is op dezelfde dag geldig in het andere museum.  Dit biedt een unieke gelegenheid om de nieuwste tentoonstellingen in beide Tilburgse musea te bekijken.

Foto: John Geerts

Deze zomer neemt het TextielMuseum een duik in de wereld van het Bauhaus weefatelier. De tentoonstelling ‘Bauhaus & | Modern textiel in Nederland’  kent een rijkdom aan kleur- en materiaalexperimenten en  de unieke eindproducten van Bauhausvrouwen van het eerste uur staan centraal. Vier hedendaagse kunstenaars maakten geïnspireerd op het Bauhaus nieuw werk in het TextielLab, de professionele werkplaats van het museum.

“Leven is wiskunde: alle wandkleden, vloerkleden, kleur- en structuurstudies hebben een mathematische schoonheid.” – NRC Handelsblad (****)

De Pont museum

Mayhem (2003), photo Studio Luc Tuymans, Hall Collection

De tentoonstelling van de wereldberoemde Belgische schilder Luc Tuymans is nog maar net geopend en krijgt al lovende recensies. De Pont museum was het eerste Nederlandse museum die Tuymans in 1995 toonde en nu keert de schilder terug naar Tilburg met The Return, een groot overzicht van zijn werk. De tentoonstelling omvat een vijftigtal schilderijen uit de periode 1975 tot nu, waaronder een aantal recente werken die niet eerder te zien waren.

Mobiele versie afsluiten